Skip to Content

Vilppulan Tähti täyttää 100 vuotta

Vuonna 1924 perustettu Vilppulan Tähti täyttää tänä vuonna komeat 100 vuotta. Perinteikkään seuran historiaan mahtuu monia lajeja ja paljon menestystä. Viime vuosikymmenet Tähti on keskittänyt toimintansa lentopalloon, jonka seuraan toi aikanaan Reijo Poikonen ja sittemmin Tähdestä on ponnistanut useita pelaajia mestaruusliigaan ja maajoukkueisiin saakka.

Suuria juhlia on suunniteltu viime syksystä lähtien ja tapahtumissa näkyy seuran rooli merkittävänä liikuttajana niin lapsille kuin aikuisillekin. Juhlapäivä alkaa kaikille avoimella koko perheen tapahtumalla Parkkivuoressa, jatkuu kutsuvierastilaisuudella ja huipentuu iltajuhliin. 

Juhlatoimikunnan puheenjohtaja Kiia Hurme valottaa projektia tarkemmin.

”Syksyllä 2023 koottiin vapaaehtoisista Tähti100- juhlatoimikunta. Toimikunnalla oli heti yhteinen ajatus siitä, että haluamme tarjota mahdollisimman monelle mahdollisuuden juhlistaa seuramme satavuotista taivalta. Siksi päädyimme järjestämään yhden päivän aikana peräti kolme eri tapahtumaa.”

”Lapset ja nuoret olivat suunnittelun keskiössä. Olemmekin erittäin iloisia, että voimme tarjota maksuttoman tapahtuman heille perheineen. Päivän koko perheen tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin. Salista löytyy tekemistä taaperopallon touhuista pomppulinnoihin ja temppuratoihin sekä taikurin taikojen seuraamisesta nuorison hengailualueeseen.”

”Perhetapahtuman jälkeen Parkkivuoren legendaarinen lentopallopyhättö muuntuu virallisemmaksi kutsuvierastilaisuudeksi, jossa juhlistamme seuran historiaa ja huomioimme muun muassa Matti Hietasen hienon uran. Illalla jatketaan juhlimista Vilppulan satamassa ja siitä voi halutessaan lukea Tähden sosiaalisesta mediasta tai tiedustella minulta lisää.”

”Hieno ja touhukas juhlapäivä tulossa. Tervetuloa juhlimaan kanssamme!” tiivistää Hurme.

Vuonna 1983 syntynyt Vilppulan Tähden kasvatti Matti Hietanen pelasi pitkän uran ammattilaisena. Hietanen aloitti pääsarjauransa kaudella 2000-01 Tampereen Isku-Volleyn riveissä. Iskusta hän siirtyi salolaiseen Piivolleyhin kausiksi 2001-03. Salosta Hietanen hankittiin takaisin Iskuun kahden vuoden tauon jälkeen kaudeksi 2003-04. Kaudella 2004-05 Hietanen voitti Iskussa SM-pronssia ja valittiin liigan tähdistökentälliseen.

Uransa ensimmäisen SM-mitalin voittanut Hietanen allekirjoitti kolmivuotisen ammattilaissopimuksen italialaisen Padovan kanssa vuosiksi 2005-2008. Samalla Hietanen siirtyi silloin maailman parhaimpana pidettyyn lentopalloliigaan.

Hietasen ensimmäinen ulkomaankiertue kesti yhdeksän vuotta ja Italian lisäksi hän pelasi Ranskassa, Kreikassa, Puolassa ja Arabiemiraateissa. Hietanen palasi Suomeen kaudeksi 2014-15 ja voitti Kokkolan Tiikereissä Suomen mestaruuden. Seuraavaksi kaudeksi Hietanen siirtyi Sveitsiin, missä pelasi alkukauden Luganossa. Loppukauden Hietanen pelasi Turkissa. Toinen ulkomaankiertue päättyi kaudella 2016-17 Tsekkiin, missä Hietanen voitti paikallisen cupin mestaruuden. Viimeiset kaksi kautta kilpakentillä Hietanen vietti Isku-Volleyssä, jossa oli liigauransa aloittanut. Hietanen pelasi kaudella 2019-20 vielä kaksi ottelua kasvattajaseurassaan 2-sarjaa tehden niissä kunnioitettavat 52 pistettä.

Hietanen nousi ensimmäisen kerran A-maajoukkueeseen vuonna 2004. Kaudella 2005 Hietaselle tarjoutui loistava tilaisuus, kun kovakätiselle yleispelaajalla ehdotettiin tutun peliroolinsa sijaan hakkurin pelipaikkaa. Hietanen suostui pelipaikan vaihtoon, sillä A-maajoukkueessa oli hakkuripula. Hän otti nopeasti joukkueessa ykköshakkurin roolin itselleen ja voitti A-maajoukkueen mukana kaudella 2005 Euroopan liigan hopeaa Moskovassa pelatussa lopputurnauksessa. Kesällä 2006 Hietanen hakkuroi A-maajoukkueessa Maailmanliigassa ykköshakkurina sekä EM-karsinoissa joista Suomi selviytyi lopulta EM-kisoihin 2007

Kesällä 2007 Hietaselle sattui loukkaantuminen ja hän joutui jättämään maajoukkueen alkukesän pelit väliin kokonaan. Hietanen palasi kuitenkin maailmanliigan loppuun sekä EM-kisoihin joissa Suomi sijoittui peräti neljänneksi tehden suomalaista palloiluhistoriaa.

Kesän 2008 lentopallon maailmanliigassa Hietanen vaihtoi A-maajoukkueessa hakkurista takaisin yleispelaajaksi. Roolinvaihdos oli onnistunut, sillä hän nousi jopa avauskuusikkoon kesän aikana. Samat otteet jatkuivat myös kesällä 2009, kun Hietanen otti entistä enemmän vastuuta yleispelaajan roolissa maajoukkueessa. Hietanen kuitenkin jäi ulos MM-karsintaryhmästä Urpo Sivulan viedessä hänen paikkansa.

Kesällä 2009 Hietanen oli maajoukkueessa pääasiassa vaihtopenkillä, muutamaa näyttöpaikkaa lukuun ottamatta. Sen sijaan kesän 2010 loppupuoliskolla ”Vilppulan Paroni” sai itsellensä avausseitsikon pelipaikan, ja hän olikin yksi Suomen kantavista pelaajista lopulta lentopallon maailmanliigassa.

Hietanen jättäytyi maajoukkueesta pois kesän 2013 jälkeen, mutta palasi ryhmään syksyllä 2015 tavoittelemaan paikkaa EM-joukkueessa.

Back to top