Skip to Content

Hall of Fame 2024

Suomen Lentopallon kunniagalleria, Hall of Fame, sai viisi uutta jäsentä Tampereella miesten Euroopan Kultaisen liigan ottelun yhteydessä järjestetyssä Lentopallogaalassa. Uudet jäsenet ovat järjestyksessään numerot 39-43.

Hall of Famen historian ja sen jäsenet löydät täältä

Erika ja Emilia Nyström – Suomalaisen beach volleyn uranuurtajat, jotka tekivät pitkän kansainvälisen uran ja saavuttivat mm. naisten EM-pronssia ja nuorissa kaksi EM-kultaa lukuisten Suomen mestaruuksien lisäksi. He toivat lajille paljon näkyvyyttä ja näyttivät, että beach volleyssa voivat suomalaisetkin tehdä uran kansainvälisenä huippu-urheilijana. Heillä on edelleen eniten yhdessä pelattuja naisten maailmankiertueen osakilpailuita maailmassa (194).

Arto Mäkinen – Oli 1970-luvun merkittävimpiä suomalaisia lentopalloilijoita. Pelasi passarina 122 maaottelua ja edusti Suomea MM-kisoissa kerran sekä EM-kisoissa kahdesti. Pelasi kaikkiaan 457 pääsarjan ottelua. Seuroja olivat Vammalan Kisa, Porin Pyrintö, Lahden Kimmo, Salon Viestissä, VaLePa ja Rantaperkiön Isku.

Sami Juvonen – Teki hienon uran passarina kotimaan kentillä ja kansainvälisesti. Saavutti saksalaisessa Friedrichshafenissa Mestarien liigan hopeaa ja pronssia sekä kaksi Saksan mestaruutta ja myös Saksan cupin voiton. Pelasi 150 maaottelua, yhdet EM-kisat ja yhden Maailmanliigakauden. Pelasi huikeat 685 pääsarjatason ottelua Suomessa, jolla on tilastoissa edelleen kolmantena 

Hannu Kananen – Merkittävä ura Kansainvälisessä lentopalloliitossa, FIVB:ssä: Neljä vuotta 2002-2006 hallituksessa ja jo vuodesta 1994 alkaen FIVB:n Legal Commissionissa, jossa toimi neljä vuotta puheenjohtajana ja neljä vuotta sihteerinä. Jatkaa edelleen sen jäsenenä. Suomen Lentopalloliitossa Kananen on ollut sääntöryhmän/sääntövaliokunnan puheenjohtaja vuodesta 1991 alkaen ja toimii edelleenkin tehtävässä. Hän on toiminut myös liiton lakiasiantuntijana lukuisissa erilaisissa asioissa.

Back to top