Skip to Content

Hall of Fame 2022

Riikka Lehtonen – Hall of Fame 2022

Eittämättä Suomen kaikkien aikojen menestynein naislentopalloilija ja kansainvälisen uran beach volleyssakin tehnyt Riikka Lehtonen on Suomen Lentopallon Hall of Famen 33. jäsen. Lehtosen valinta julkistettiin keskiviikkona Tampereella Suomen miesten EM-karsintaottelun yhteydessä.

Riikka Lehtonen on kaikkien aikojen suomalaislentopalloililija ja uransa viimeiset vuoden beach volleyssakin maailmanluokkaa. Lehtosen ura lentopallon aikuisten pääsarjatasolla kesti huikeat viisitoista vuotta (1996-2011) ja sen jatkoksi vielä komea ura beach volleyn parissa täyspäiväisesti 2014-2021.

Lentopallossa Lehtosen uran kruunuina olivat maailman arvostetuimman seurajoukkuekilpailun Mestarien liigan voitot RC Cannesissa 2002 ja 2003. Lisäski Mestarien liigassa Lehtonen saavutti myös kaksi pronssia 2004 ja 2006. Maiden kansallisissa sarjoissa hänet kruunattiin vuosien saatossa Suomen, Ranskan, Italian sekä eksoottisesti Malediivien mestariksi. Cupmestaruudesta on muistona palkinto Suomen lisäksi Ranskasta, sekä Italiasta.

Kotimaassa Lehtonen on palkittu vuoden lentopalloilijana neljästi ja vuoden naislentopalloilijana kuusi kertaa perättäin.

Beach volleyn puolella Lehtonen voitti huikeat 12 Suomen mestaruutta ja ensimmäisen sekä viimeisen mestaruuden välissä oli käsittämättömät 23 vuotta. Parhaaksi kansainväliseksi saavutukseksi tuli EM-kilpailujen viides tila. EM-kisoja Lehtonen pelasi seitsemät ja lisäksi yhdet MM-kilpailut.

Suomen Lentopallon Hall of Fame perustettiin vuonna 2016. Ensimmäisinä jäseninä mukaan valittiin lajin 100-vuotisjuhlavuonna 1995 valitut tähtikuusikot. Tämän jälkeen on vuosittain valittu toimikunnan osalta muutama jäsen tähän kunniagalleriaan.

Back to top