Skip to Content

Upea saavutus poikien lentopallomaajoukkueelle – Murikoille ikäluokan kolmas 2000-luvun EM-lopputurnauspaikka

Alle 20-vuotiaiden poikien lentopallomaajoukkue Murikat varmisti lauantaina Slovenian Mariborissa paikan kahdentoista joukkueen EM-lopputurnaukseen joka pelataan pelataan Italiassa Montesilvanossa ja Vastossa 17.-25.9.

Suomi on ollut U20-ikäluokan EM-lopputurnauksessa 2000-luvulla kaksi kertaa: 2012 (11.) ja 2018 (10.). Historian paras sijoitus on seitsemäs tila 1994 Turkin kisoista.

Suomi voitti Alankomaat 3-1 (25-21, 25-23, 19-25, 25-16) ja kun päivän toisessa pelissä Espanja löi isäntämaa Slovenian 3-0 varmistui Suomen sijoittuminen lohkossa kahden parhaan joukkoon. Lauantaina Suomi taistelee vielä lohkovoitosta, kun se kohtaa Slovenian. Yksi sarjapiste varmistaisi lohkovoiton, joka voi jo toki varmistua päivän avauspelissä jos Espanja ei ota kolmen sarjapisteen arvoista voittoa Alankomaista.

Lohkovoittaja selviytyy lopputurnauksessa samaan lohkoon Portugalin, Tsekin, Bulgarian, Belgian ja toisen jatkokarsintalohkon kakkosen kanssa. Lohkokakkonen menee samaan lohkoon Italian, Serbian, Puolan, Slovakian ja toisen jatkokarsintalohkon voittajan kanssa.

Päävalmentaja Oskar Muurinen:

  • Aika kaikkenanettu olo, oli todella tiukka vääntö. Kaksi ensimmäistä erää oli todellakin vääntämistä, vaikka olimme koko ajan vähän pelin päällä. Syöttöpaine ei ollut ihan eilisenlainen. Jätkät näyttivät jaksavansa vääntää. Kolmannessa erässä jäimme kiinni P4-rotaatioon alkuun. Hyökkäyspelimme yksinkertaistui ja Alankomaat pääsi siihen kiinni. Hattua täytyy nostaa vaihtopelaajien tuomaan muutokseen ja energiaa vielä tuossa erässä.
  • Aloitimme neljännen erän kovaa, pikku notkahduskin kestettiin. Pieni taktinen muutos toimi ja saatiin omaan sideouthyökkäykseen lisää tilaa. Jokainen ukko hoiti roolinsa todella hyvin. Penkin laajuus nähtiin tänään erinomaisesti. Nooa Marttilan rooli vastaanottavana yleispelaajana oli tänään todella tärkeä. Samoin Petteri Tyynismaalta oli tänään todella väkevä peli, samoin hakkurimme William Groffier.
  • Lopputurnauspaikka näyttää nyt tulleen. Huomenna vielä pelataan sitten lohkovoitosta ja katsellaan sitten millainen lohko meille tulee. Onhan tämä nyt hieno suoritus joukkueelta!

Petteri Tyynismaa:

– Aloitettiin peli hyvin ja tehtiin niitä asioita hyvin mistä oltiin puhuttu. Kaksi ekaa erää meni hyvällä kiimalla. Kolmannen erän hankaluuksista ei päästy tarpeeksi nopeasti eroon ja pelin parantuminen loppuerässä ei riittänyt. Neljäs erä oli tiukkaa vääntöä puoleenväliin, minkä jälkeen näkyi selvästi kumpi ansaitsi voiton.

Suomen seitsikko: Ilja Ivanov, William Groffier, Nooa Marttila, Luka Marttila, Petteri Tyynismaa, Miika Haapaniemi, Joonatan Salpakari (L).

Luka Marttila teki Suomen suurimman pistesaaliin 24/+14. Petteri Tyynismaa keräsi keskipelaajalle komeat 13/+11.

Suomen hyökkäys oli pelissä 54%, Alankomaiden 44. Suomen vastaanotoksi kirjattiin komea 66%, vastustajan 42.

Otteluohjelma
30.6. klo 16:00 Espanja 3-1
1.7. klo 16:00 Alankomaat 3-1
2.7. klo 18:30 Slovenia

Joukkueen kokoonpano

Back to top