Skip to Content

Riikka Lehtosen upealle uralle kunniaa monella tapaa

Suomen kaikkien aikojen naislentopalloilijan ja sen jälkeen myös mittavan uran beach volleyssa tehneen Riikka Lehtosen peliuraa halutaan kunnioittaa ja juhlistaa moninaisesti sen ansaitsemin tavoin.

Riikan enemmän kuin vaiherikas ura sisälsi kirkkaita suomalaisittain ainutlaatuisia menestyksen hetkiä, mutta myös sitä synkempää toista puolta, joista hän haluaa nyt puhua tulevien sukupolvien helpottamiseksi.

Riikka haluaa kertoa tarinaansa Suomen Lentopalloliiton tekemällä videolla, jossa käydään läpi menestystä, yksinäisyyttä, loukkaantumisten aiheuttamaa ahdistusta sekä paljon muitakin uraan, ja sen lopettamiseen, liittyneitä tunteita. 

Riikka on ollut vahvasti mukana mm. Et ole yksin – kampanjassa. Riikka nähtiin muun muassa Et ole yksin, Urheilijat kertovat videolla. Hänellä on myös vahvoja omakohtaisia kokemuksia uraltaan.

Riikan kasvattajaseura LP Kangasala muistaa puolestaan kirkkainta tähteään 12. tammikuuta 2022 Mestaruusliigaottelun yhteydessä järjestettävässä tapahtumassa nostamalla hänen paitansa Pitkäjärven liikuntahallin kattoon ja muistelmalla Riikan huippuhetkiä.

Myös lentopallon Finnish Teknikum Cupin yhteydessä muistellaan Riikan uraa.


Tauluhuutokaupalla rahaa junioreille

LP Kangasalan junioreiden hyväksi tehdään myös huutokauppa, jonka tuotolla Riikka haluaa turvata kasvattaseuransa junioreille mahdollisuuden harrastaa rakasta lajiaan. Tässä projektissa kohtaavat myös upeasti kulttuuri ja urheilu.

Huutokauppaan Riikka on lahjoittanut ystävänsä Jenni Emilian maalaaman taulun ”Riikka”, joka kertoo vahvoin tuntein Riikasta itsestään ja se on koristanut hänen kodin seinää usean vuoden ajan. 

– Teos on maalattu Jenni Emilian toimesta vuonna 2013 tapahtuneiden isojen leikkausten jälkeen, kun minulta leikattiin molemmat polvet ja lonkan alue. Olin juoksematta yhteensä 292 päivää Rion olympiaprojektin alkamisen pitkittämäiseksi, Riikka paljastaa.

– Haluan jakaa tarinan ja sen avulla kannustaa kaikkia siinä hetkessä kun usko meinaa loppua omiin kykyihin. Halusin nähdä taulussa itseni kiipeämässä portaita yksi kerrallaan ylöspäin ja edessä halusin nähdä valoa ja toivoa. Suurimman motivaation löysin unelmasta seisoa jonain päivänä olympialaisten korkeimmalla palkintopallilla vastaanottamassa kultaista mitalia ja kuulemassa Maamme-laulun.

– Nyt on aika laittaa tuo tarina kiertoon ja luoda sen avulla uskoa ja toivoa muihinkin, jotka epäilevät omaa kyvykkyyttään, Riikka kertoo.

– Taulun on maalannut ystäväni Jenni Autio, taiteilijanimeltään Jenniemilia Design. 

Jenni Emilia on ikuistanut aiemminkin urheilijoita kanvaasille julkisuudessa Hiidenlinnan Sport legends -näyttelyn yhteydessä.  Hän maalasi näyttelyyn teossarjan Suomen tunnetuista urheilijoista – jääkiekkoilija Teemu Selänteestä, rallikuski Tommi Mäkisestä ja alppihiihtäjä Kalle Palanderista. Hänen töitään oli esillä myös brysseliläisessä galleriassa ja myyntitapahtumassa, josta hänen taideteoksiaan on kantautunut Keski-Euroopasta Yhdysvaltoihin mm. New Yorkiin asti.  

Huutokauppa käynnistyy 22.12. ja päättyy 7.1.2022. Sen järjestää Huutokauppa Helander.

Riikan uraan pähkinänkuoressa voit tutustua täältä:

Back to top