Skip to Content

Kiitos Riikka huikeasta urastasi – kaikkien aikojen suomalaislentopalloilija päättää uransa

Kaikkien aikojen suomalaislentopalloililija ja uransa viimeiset vuoden kansainvälisen tason beach volley pelaajaksi itsensä treenannut Riikka Lehtonen on ilmoittanut päättävän huippu-urheilijan uransa.

Lehtonen ilmoitti uransa lopettamisesta instagramin päivityksellään, joka oli tehty Varalan urheiluopistolla. Sieltä hän kertoo aloittaneensa huippu-urheilijan uransa noin parikymmentä vuotta sitten samoissa maisemissa. Päivityksessään Lehtonen kertoo sekä paikan että tämän hetken herättävän ymmärrettävästi valtaisasti tunteita.

42-vuotias Kangasalla syntynyt ja ensikosketuksen lentopalloon saanut Lehtonen ehti lentopalloilijan ja beach volleyn pelaajan urallaan nähdä, kokea ja voittaa todella paljon. Enemmän kuin kukaan muu suomalainen lentopalloilija. Lehtosen ura lentopallon aikuisten pääsarjatasolla kesti huikeat viisitoista vuotta (1996-2011) ja sen jatkoksi vielä komea ura beach volleyn parissa täyspäiväisesti 2014-2021.

Lentopallossa Lehtosen uran kruunuina olivat maailman arvostetuimman seurajoukkuekilpailun Mestarien liigan voitot RC Cannesissa 2002 ja 2003. Lisäski Mestarien liigassa Lehtonen saavutti myös kaksi pronssia 2004 ja 2006.

Maiden kansallisissa sarjoissa hänet kruunattiin vuosien saatossa Suomen, Ranskan, Italian sekä ekstoottisesti Malediivien mestariksi. Cupmestaruudesta on muistona palkinto Suomen lisäksi Ranskasta, sekä Italiasta.

Vuosina 1999-2013 Lehtonen pelasi aivan maailman huippuseuroissa kuten RC Cannes (Ranska), Foppapedretti Bergamo (Italia), NED Red Rockets (Japani), VakifBank (Turkki), Olympiacos (Kreikka), Perugia (Italia), Igtisadchi Baku (Azerbaidzan), Piacenza (Italia) ja Azerrail Baku (Azerbaidzan).

Kotimaassa Lehtonen on palkittu vuoden lentopalloilijana neljästi ja vuoden naislentopalloilijana kuusi kertaa perättäin.

Beach volleyn puolella Lehtonen voitti huikeat 12 Suomen mestaruutta ja kaikkiaan 16 aikuisten SM-mitalia vuosina 1997-2020. Ensimmäisen ja viimeisen mestaruuden välissä oli käsittämättömät 23 vuotta. Parhaaksi kansainväliseksi saavutukseksi tuli EM-kilpailujen viides tila 2020 Niina Ahtiaisen kanssa. EM-kisoja Lehtonen pelasi seitsemät ja lisäksi yhdet MM-kilpailut.

Back to top