Skip to Content

Lauri Kerminen neljännen kerran kauden lentopalloilija

Moskovan Dinamon ja Suomen maajoukkueen libero Lauri Kerminen, 29, on valittu Suomen Lentopalloliiton toimesta kauden 2020-2021 lentopalloilijaksi eli Matsudaira Cupin saajaksi. Valinta on Kermiselle jo uran neljäs ja hän nousi nyt Jouni Parkkalin, Riikka Lehtosen ja Mikko Eskon rinnalle useimmiten valituksi pelaajaksi.Kauden lentopalloilijan titteli on jaettu vudeosta 1973 lähtien.

Kauden mieslentopalloilijaksi valittiin maajoukkueen ja Akaa-Volleyn hakkuri Urpo Sivula, kun taas naislentopalloilijan tittelin sai maajoukkueen ja ranskalaisseura Nantesin riveissä kauden pelannut passari Kaisa Alanko.

Kauden naisten valmentajan palkinnon sai jo kuudennen kerran urallaan LP Viestin Suomen mestaruuteen johtanut Tomi Lemminkäinen ja miesten valmentajaksi mm. venäläiset olympiaurheilijat olympiahopealle valmentanut Tuomas Sammelvuo.

Kauden valinnat viivästyivät valitettavasti normaaliaikataulusta ja yhteistä palkitsemistilaisuutta ei pystytty nykyrajoitusten takia järjestämään.

Nyt julkaistavien viiden palkitun lisäksi tulevalla viikolla maanantaista perjantaihin julkaistaan päivttäin loput kauden palkitut seuraavasti:

MAANANTAI: miesjuniori ja naisjuniori
TIISTAI: beach volley miespelaaja ja naispelaaja
KESKIVIIKKO: beach volley miesjuniori ja naisjuniori
TORSTAI: beach volley tuomari ja naisistumalentopalloilija
PERJANTAI: mediapalkinto

Kauden lentopalloilija Lauri Kerminen
Kerminen voitti venäläisjoukkueensa Moskovan Dinamon riveissä CEV Cupin sekä maan Superliigan. EM-kisoissa libero oli jo tapojensa mukaan joukkueen ehdoton tukiranka. Kermiselle valinta Kauden lentopalloilijaksi on neljäs viiden viime kauden aikana. Lisäksi hänet on valittu kaksi kertaa Kauden mieslentopalloilijaksi.

Kauden mieslentopalloilija Urpo Sivula
Sivula laittoi kaiken peliin omiin koti-EM-kisoihin ja näytti nuoremmille esimerkkiä, kokemuksellaan miten harjoitellaan ja eletään laittaen kaikki peliin. EM-kisat olivat Sivulalle ennätykselliset seitsemännet Suomen paidassa ja hän oli kisojen paras suomalainen pistemies ja pistekeskiarvoltaan koko kisojen seitsemänneksi tehokkain. Sivulalle valinta Kauden mieslentopalloilijaksi on uran ensimmäinen.

Kauden naislentopalloilija Kaisa Alanko
Alanko johti jo tutusti naisten maajoukkueen peliä laadukkaasti passarina EM-karsinnoissa sekä EM-kisoissa. Ranskan liigassa Alanko saavutti Nantesin paidassa pronssia. Valinta on Alangolle uran toinen, hänet valittiin Kauden naislentopalloilijaksi myös 2015.

Kauden naisten valmentaja Tomi Lemminkäinen
Lemminkäinen johti todella vaikean ja erikoisen kauden keskellä salolaisen LP Viestin kymmenenteen liigamestaruuteen sekä cuphopealle. Valmentamisen ohella Lemminkäinen vastaa seurassa myös mm. joukkueen kokoamisesta. Valinta on Lemminkäiselle jo uran kuudes.

Kauden miesten valmentaja Tuomas Sammelvuo
Sammelvuo johti ensimmäisenä suomalaisena joukkueensa kesäolympialaisten palloilussa mitaleille, kun venäläiset olympiaurheilijat saavuttivat hopeaa Tokiossa. Nations Leaguessa Venäjä oli viides ja EM-kisoissa puolivälierissä. Zenit Pietarin päävalmentajana hän saavutti CEV Cupin hopeaa, Venäjän liigan hopeaa sekä Venäjän Supercupin hopeaa. Sammelvuo palkittiin myös Urheilugaalassa Vuoden valmentajana sekä Suomen Valmentajien Vuoden valmentajana. Valinta Vuoden miesten valmentajaksi on Sammelvuolle kolmas perättäinen.

Back to top