Skip to Content

CUPENNAKKO #3: Voittamaton Pölkky vs hallitseva cupmestari Lentiskerho

Naisten Suomen Cupin välierä, Turku
Pölkky Kuusamo – Hämeenlinnan Lentopallokerho
Lauantai 3.2. 17:00

Kahden edellisen vuoden cupmestarin kohtaamisen ennakkoasetelma ei voisi olla paljon selvempi: Pölkky Kuusamo ei ole hävinnyt kaudella vielä otteluakaan Mestaruusliigassa ja Hämeenlinnan Lentiskerho painii isojen kokoonpano-ongelmien kanssa.

Mutta, miten kävikään vuosi sitten? Hämeenlinna nousi ensi voittoon Puijo-Wolleysta välierässä 3-2 ja teki finaalissa saman tempun LP Kanagasalaa vastaan finaalissa juhlien yllätysmestaruutta. Ja silloinkin kokoonpano oli muuta kuin täydellinen.

Toki realistisesti nyt tilanne on tässä otteluparissa ennakkoon paljon selvempi mitä se oli viime vuoden finaaliturnauksessa Hämeenlinnan peleissä. Pölkky on menettänyt vain kaksi sarjapistettä 17a liigapelissään häviten niissä yhteensä kahdeksan erää. Joukkue on ollut täysin suvereeni, vaikka senkin riveissä on omat terveyshuolensa ollut.

Hämeenlinnan Lentopallokerho

Lentiskerhon kausi koki hirvittävän takaiskun Europelissä passari Viktoria Deislin ja hakkuri Anna Shumeikon kauden päättäneiden loukkaantumisten myötä. Lisäksi yleispelaaja Taylor Collombin oli harhahankinta. Sittemmin Hämeenlinna on saanut apuja PuMa-Volleyn 1-sarjajoukkueesta tarjoten nuorille kokemusta liigakentillä.

Nyky-Lentiskerhossa viidettä cupfinaaliaan jahtaava Michaela Madsen on ottanut kaikkien paitsi valmennuksen ja itsensä yllätykseksi passarin hommat leveille harteilleen niissä myös mainosti onnistuen.17-vuotiaalla hakkurilla Kerttu Kilpisellä on kohtuuttoman iso taakka laitahyökkäyksien päättäjänä, jakajana käytännössä vain ainoa ulkoalaispelaaja Vitalia Marmen. Vera Klimovich on keskellä joukkueen ehdoton timantti takoen ”10/+10” lukemia illasta toiseen.

Pölkky Kuusamo

Juuri jatkosopimuksen ensi kaudeksikin tehneet Sotiris Gkotsisin materiaali Pölkyssä on laadukas ja erityisesti laajan sellainen. Yhden tai edes kahden pelaajan poissaolo ei tunnut puhaltavan kuusamolaisia edes hiukan mestaruuspolulta. Pohjoisamerikkalaisviisikko antaa laitapeliin mukavasti variaatioita ja kuudentena Amiya Jones on vakuuttava keskellä. 19—vuotias Libero Juulia Jäppinen on kauden kotimaisia läpimurtopelaajia liberon paikalla ja koko orkesteria kohtaa kentällä vauhdikkaan nousujohteista uraa rakentava vasta kaksikymppinen Sofia Lehto. Muista kotimaisista Bettina Yli-Sissala on avauksen toinen keskipelaaja ja penkiltä löytyy vielä kvartetti Pennanen-Malinen-Tolvanen-Kallinen, kaikki milloin vain kentälle heitettäväksi mainiosti kelpaavia pelureita.

Kuten kauden aiemmat rekordit kertovat, vain Pölkyn totaaliseen vikasietotilaan joutuminen avaisi Hämeenlinnalle mahdollisuuden. Sellainen nähtiin toki osittain juurikin 21.12. Kuusamossa, kun Hämeenlinna johti ottelua jo 2-0…

Tämän kauden Mestaruusliigan kohtaamiset
21.12. Hämeenlinna – Pölkky Kuusamo 0-3
3.1. Pölkky Kuusamo – Hämeenlinna 3-2

Hämeenlinna
Finaalissa 13 kertaa, 6 mestaruutta ( -99, -00, -05, -06, -17, -22). Välierissä 2000-luvulla 16 kertaa, 10-6

Pölkky Kuusamo
Finaalissa 2 kertaa, 1 mestaruus (-21). Välierissä kolme kertaa, 2-1

Kohtaamiset 2000-luvulla cupin Final4:ssa
2021 välierä Pölkky Kuusamo – Hämeenlinnan Lentopallokerho 3-0
2017 finaalissa HPK – Pölkky Kuusamo 3-0

Hämeenlinnan Lentopallokerho kokoonpano
Pölkky Kuusamo kokoonpano

Suomen Cupin verkkosivut

Suomen Cupin finaalijoukkueiden kokoonpanot

Lentopalloliiton verkkosivujen faktapankista löytyy Suomen Cupin historia, jossa kaikki finaalitulokset sekä 2000-luvun välierätulokset

Liput Suomen Cupin Final Fouriin liput myy Lippu.fi

Teksti: Toni Flink

Back to top