Skip to Content

Voitto Köykkä korkkaa hallin vielä akaalaisena ennen siirtoa Saksaan

TEKSTI: Juha Silvanto

Akaa-Volleysta Saksan Bundesliigaan siirtyvä Voitto Köykkä pääsee mukaan yhteeen virallisen ottelun paikkakunnan juuri käyttöön vihityssä Akaa Areenassa. Se on lauantainen maaottelu Euroopan Hopeisessa liigassa Unkaria vastaan.

– Eipä ole omalla uralla kohdalle vielä vastaavaa tapahtumaa niin sanotusti kotihallissa, Köykkä sanoo.

22-vuotiaan tuleva pelipaikka on Helios Giesen Hannoverin lähistöllä. Tuoreehko seura Saksan pääsarjassa sijoittui viime kaudella yhdeksän joukkueen sarjassa kahdeksanneksi. Vastuuta siis lienee tulossa, ja uudella, oman maan rajojen ulkopuolelta tulevalla liberollakin haetaan kehitystä peliin.

– Lähden kehittämään itseä edelleen ja tietysti parantamaan seurankin suoritusta, Köykkä sanoo parin Akaan-vuoden jälkeen.

Lentopallo-opit hän on saanut Mänttä-Vilppulassa Rauli Salmijärven, Seppo Tolvasen ja oman isänsä valmennuksessa. Vilppulan Tähti ja Akaa-Volley ovat yhteistyöseuroja.

Nyt oppeja tarvitaan kilpailussa maajoukkueen pelipaikasta pitkäaikaisen tutun eli samanikäisen toisen liberon, Niklas Breilinin kanssa.

– Olemme tunteneet ihan junnuvuosista asti alueleireiltä ja juniorimaajoukkueista. ”Nikkehän” on pelannut lähes aina liberona, minä pelasin nuorempana yleispelaajana, Köykkä kertoo.

Suomen joukkue on päässyt tutustumaan halliin loppuviikon ajan ennen peliä. Liberokaksikko on maajoukkueessa nyt ensi kertaa yhtäaikaisesti. Peliaika on jakautunut melko lailla puoliksi, joten valinta viralliseen peliin ei ole valmentajallekaan helppo.

Kilpailua lisää vielä se, että Lauri Kerminen palannee joukkueeseen loppukesän EM-karsintoihin, ja silloin todennäköisesti vain toinen kaksikosta jatkaa.

– Koko maajoukkueen tekemisestä on hyvä mieli. Treeneissä on motivaatio korkealla, ja toimeen tulemme hienosti joukkueen kesken, Köykkä kehuu.

Suomi – Unkari Akaa Areenassa Lauantaina 28.5. – klo 18.30. Ovet aukeavat klo 17:00. Liput myynnissä ovella, sekä ennakkoon https://www.lippu.fi/hopeinen-liiga/

Suora lähetys YLE TV2 – klo 18:25.

Back to top