Skip to Content
Euroopan cupit

Viime vuoden uusinta Sastamalassa – Ford Levoranta Sastamala ahtaalla Mestarien liigassa

Viime vuoden tapaan Benfica oli Ford Levoranta Sastamalaa parempi sen kotikentällä erin 3-1 miesten lentopallon Mestarien liigassa, kun pelataan paikasta lohkovaiheeseen. Toinen osaottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona 26.10. Lissabonissa.

Ford Levoranta Sastamala nimellä pelaava hallitseva Suomen mestari VaLePa tarvitsee näin Lissabonista vähintään 3-1 -voiton selvitäkseen lisäerään pelaamaan jatkopaikasta.

Otteluparin voittaja etenee lohkovaiheeseen lohkoon C yhdessä Italian mestarin Cuicine Lube Civitanovan, Belgian mestari Knack Roeselaren ja Ranskan hopeajoukkue Tours VB:n kanssa. Lohkovaihe käynnistyy 9.11. vieraspelillä Italiassa.

Otteluparin häviäjä jatkaa pelejä CEV Cupissa, jossa vastaan 1/16 -kierroksella tulee Italian liigan viime kauden välieräjoukkue Vaisa Group Modena. Ensimmäinen osaottelu pelataan marraskuun toisella viikolla tämän otteluparin häviäjän kotona ja toinen Italiassa viikkoa myöhemmin.

Avauserässä FLS oli niskan päällä johtaen sitä vielä 18-15. Benfican tuplavaihto ja Suomen maajoukkuehakkurin sekä ex-valepalaisen Aaro Nikulan tulo verkolle käytännössä käänsi erän vieraiden vietyä erän lopun 3-10. Nikula ehti hyökätä kaikki kolme passiaan kenttään ja oli myös torjunnassa FLS:n kiusana.

Toisessa erässä kotijoukkueen veto kesti alusta loppuun ja kotiyleisö pääsi aloittamaan juhlat erävoitosta Mikko Eskon noustua lyömään toisesta kosketuksesta erän päätökseen 25-21 Sakari Mäkinen oli erän hahmo seitsemällä pisteellä.

Kolmannen erän ratkaisu meni yli 20 pisteen paikoille, jossa Benfica oli hieman FLS:ää varmempi viedebn erän 22-25. Neljäs erä oli selkeästi kokeneen vierasjoukkueen.

FLS sai hakkurinsa Urpo Sivulan takaisin kentälle sairastuvalta. Sivula sai valtavan määrän töitä (43 passia) ja keräsi tehot 17/03. Sakari Mäkinen (19/+11) oli luotettava roolissaan ja erittäin varma sekä vastaanotossa että hyökkäyksessä. Passari Mikko Esko näytti nauttivan Europelin tunnelmasta pelaten mainiosti.

Aaro Nikula kävi vieraista kentällä kolmatta erää lukuunottamatta tuplavaihdoilla, joista avauserän käynti oli upea, mutta kaksi muuta tuloksettomia. 38-vuotias brasilailainen yleispelaaja Rapha oli vieraiden tehokkain, 17/+9.

Janne Kangaskokko:

– Voitettiin kolme ensimmäistä erää vastaanotossa ja sideout pelaamisessa. Kriittisissä paikoissa vähän sakkasi oma hyökkääminen, ei siinä isoja eroja syntynyt, mutta tämän verran tänään. Neljännessä hieman herpaantui ja tuli omia virheitä. Oma syöttö täytyy Lissaboniin viedä niin siitä se lähtee.

Sakari Mäkinen:

– Kyllä hyvässä muistissa oli viime vuoden pelit ja minkälainen joukkue heillä oli. Enemmän on sellainen fiilis, että on voitettavissa oleva joukkue verrattuna viime vuoteen, jolloin meilläkin oli silloin omat vaikeutemme. Tuntuu, että kaveri ei ole niin ylivertainen. Ei tehty älytöntä määrää virheitä, mutta tällä tasolla tämä määrä tarkoittaa sitä, että peli hävitään. Vaikka kaverilla vaihtui miehiä kentällä niin pelin taso ei muuttunut, torjunta-puolustus on Euroopan huippua, joukkue on ollut Mestarien liigan lohkovaiheessa ja syystäkin.

Marcel Matz:

– Pelasimme hyvin ja pelaamme paremmin tietenkin kotihallissa. Urpo Sivula toi hieman uutta joukkueeseen, koska he pelasivat aikaisemmin kolmen yleispelaajan systeemillä. Seuraava ottelu tulee olemaan kuitenkin haastava. Uskon, että meillä on kuitenkin mahdollisuus voittaa joukkue 

Aaro Nikula:

– On todella kiva pelata täällä ja on paljon hyviä muistoja VaLePan paidassa pelatessa ja aina on hyvä tunnelma hallissa. Omassa seurassa treenit on kovia ja pelit on kovatasoisia. Kyllä oli odotettu ilta, että pääsee pelaamaan VaLePaa vastaan ja käymään myös suomessa.

Ottelutilasto

Ottelukuvat

Back to top