Skip to Content

Veljekset valmiina Hopeiseen liigaan

TEKSI: Juha Silvanto

Suomen lentopallomaajoukkueella, ”Veljeksillä”, on päävalmentaja Joel Banksin mukaan mukava tilanne lähteä Euroopan Hopeiseen liigaan. Avausottelu pelataan Akaassa lauantaina 28.5. Unkaria vastaan.

”Meillä on jo varma paikka Final fouriin, joka on kolmen viikon kuluttua Unkarissa. Niin kuin tuon turnauksen isäntäjoukkueellakin”, Banks kertoo.

Final fourin voittaja nousee Kultaiseen liigaan. Suomen alkulohko kutistui kahteen joukkueeseen, kun Azerbaidzhan jäi pois. Toisessa alkulohkossa pelaa neljä maata.

”Pelaamme tietysti myös lohkovaiheen vakavissamme, ja haluamme esiintyä hyvin, mutta samaan aikaan on tarkoitus kehittää peliä.”

Suomi ehti leireillä jo kaksitoista päivää ennen kolmen pelin rupeamaa Salossa Viroa vastaan.

”Kilpailullisen tapahtuman jälkeen tiedämme vahvuutemme, ja mikä tärkeintä, missä on kehitettävää. Yritämme olla parhaimmillamme Budapestissa 18.–19.6.”

Tällä viikolla Suomi on valmistautunut Valkeakoskella Unkari-peliin.

”Olemme jo nyt niin valmiita kuin vain voi, vaikka muutamat pelaajat tulivat mukaan vasta myöhemmin pitkään kestäneiden pudotuspelien jälkeen. Se on monilta osin oikeastaan vain hyvä asia”, Banks miettii.

”Joukkueessa on toki paljon uusia pelaajia viime kauteen nähden, joten kehitettävääkin on.”


Liberoilla kilpailutilanne

Liberokaksikkona Suomella ovat 22-vuotiaat Voitto Köykkä ja Niklas Breilin. Köykkä saa virallisen maaottelun nyt kotikentälleen Akaaseen.

”Liberot ovatkin mielenkiintoinen osa meidän Hopeisen liigan joukkuettamme. Suomi on tunnetusti tuottanut korkean tason pelaajia tälle paikalle”, Banks sanoo.

”Jännittävä kahden nuoren liberon taistelu, kumpi saa mahdollisuuden pelata. Terve kilpailutilanne, ja molemmat tietävät sen harjoituksissa.”

Kumpikin on hyvässä kunnossa, ja se on iso arvo joukkueelle. Köykällä on takana koko viime kesä maajoukkueessa ja pelit syksyn EM-kisoista, missä hän pelasi hyviä hetkiä.

33 maaottelun Breilin ei ollut viime kesänä maajoukkueessa. Hän pelasi nyt ensimmäisen kautensa ulkomailla, ja Banksin mukaan oikein onnistuneen kauden Gentissä. Banks itse valmensi niin ikään Belgiassa, Maaseikissa helmikuulle asti.

”Olemme kahdella hyvällä liberolla liikkeellä myös nyt, vaikka tässä vaiheessa kesää Lauri Kerminen ei ole joukkueessa. Minullehan tämä on hyvä tilanne, kun on edelleen kaksi erittäin motivoitunutta ja tehtäväänsä keskittynyttä liberoa”, Banks jatkaa.

”Tämä on suuri mahdollisuus molemmille, ei ainoastaan harjoitella hyvin, vaan myös edustamiseen jatkossa. Heillä on hyvin erilainen talvi takana, mutta molemmilla kokemuksen taso jo korkealla.”

Lippuja myyty hyvin etukäteen

Hopeisen liigan ottelu Unkaria vastaan on kiinnostanut yleisöä. Etukäteen on myyty noin 700 lippua (keskiviikon tilanne). Kaikkiaan paikkoja uudessa hallissa on tähän otteluun runsaat 1200 kv. pelien tilavaatimusten vuoksi. Hallin normaali kapasiteetti on 1500 katsojaa.

Suomi otti tuntumaa pelihalliin keskiviikkona illalla.

Ottelu on historiallisesti ensimmäinen maaottelu paikkakunnalla. Järjestäjinä toimivat yhteistyössä Akaa-Volley, Akaan kaupunki ja lentopalloliitto.

”Tapahtuma toimii täällä isona näyteikkunana lajille, ja toivomme sen tuottavan edelleen vilkastuvaa junioritoimintaa”, Akaa-Volleyn tiedottaja Harri Mattila sanoo.

”Emoseura A-Volley tekee ansiokasta juniorityötä, mitä on vaikeuttanut viime vuosina salitilojen vähyys, mutta nyt on jo nähtävissä parempaa.”

Akaa-Volleyn nykyinen liigajoukkue eriytettiin A-Volleysta jo seuran pelatessa 1-sarjaa ja järjestely on osoittautunut toimivaksi.

”Omalle koko ajan ammattimaisemmalle seuraorganisaatiolle tämä on iso ponnistus, kun tavoittelemme liigaotteluihin verrattuna noin kolminkertaista katsojamäärää”, Mattila iloitsee.

Euroopan liiton sivut Hopeiseen liigaan:
https://www.cev.eu/national-team/european-league/european-silver-league/men/

Suomen joukkue Akaassa
https://www.lentopallo.fi/uutiset/miesten-hopeisen-liigan-joukkue-akaaseen-valittu/

Back to top