Skip to Content

Veljekset hiomaan yhteispeliään Belgiaan kahteen otteluun

Miesten lentopallomaajoukkue, Veljekset, pääsevät hakemaan Belgiaan pelituntumaa ennen 1,5 viikon kuluttua käynnistyvää kesän ensimmäistä haastetta Kultaista liigaa. Joel Banksin valmentama maajoukkue matkaa torstaina Leuveniin, jossa se kohtaa harjoitusotteluissa isäntämaan perjantaina (klo 18) sekä lauantaina (klo 16.30).

Veljekset matkaavat Belgiaan 14 pelaajan suuruisella joukkueella, jossa ensimmäisiä maaotteluitaan pelaavat hakkuri Aleksi Muukkonen, passari Santeri Välimaa ja keskipelaaja Miika Haapaniemi.

Emanuele Zaninin valmentamalla Belgialla oli tällä kaudella mm. kolme pelaajaa Italian A1-liigassa sekä Sam Deroo voittamassa hopeaa Venäjän liigassa. Heistä Padovan yleispelaaja Mathijs Desmet ja Trentinon keskipelaaja Wout D´heer on mukana nyt maajoukkueen ns. isossa ryhmässä Kultaiseen liigaan, mutta ainakin D´heet on peleistä vielä poissa oltuaan voittamassa keskiviikkona Italian mestaruutta.

Lisäksi erittäin mielenkiintoinen pelaaja on belgialaisista 19-vuotias nuorten arvokisoissa pistepörssejä useasti voittanut hakkuri Ferre Reggers, joka siirtyy ensi kaudeksi Maaseikista Milanoon.

Belgia pelaa Kultaista liigaa Kroatian, Pohjois-Makedonian ja Ukrainan kanssa samassa lohkossa.

Belgian ”Punaiset lohikäärmeet” ovat mukana Kultaisen liigan lisäksi syksyn EM-kisoissa, jonne he selviytyivät voittamalla viime kesän karsintalohkossaan Viron ja Färsaaret kahdesti. EM-kisoissa Belgia on ollut mukana 2011 lähtien aina. Viime kisoissa 2021 se jäi 18:nneksi, mutta edellisissä se sijoittui yhdeksänneksi ja 2017 se oli aina välierissä asti häviten lopulta pronssipelin niukasti 2-3 Serbialle.

MM-kisoissa 2022 Belgia ei ollut mukana, mutta 2018 se sijoittui niissä kymmenenneksi ja 2014 17:nneksi palattuaan mukaan 36 vuoden tauon jälkeen.

Suomi on kohdannut Belgian maaotteluissa 51 kertaa, joista se on voittanut 27 ja hävinnyt 24. Viimeksi joukkueet kohtasivat kahdessa maaottelussa Maaseikissa syyskuussa 2015 Suomen voitettua molemmat 3-0. 

Maaottelut ovat miesten maajoukkueelle sen historian 1378. ja 1379.

Belgia varmisti viime kesänä oman EM-kisapaikan 2023 helposti voittamalla lohkon, jossa olivat Viro ja Färsaaret. (Kuva: CEV)

Päävalmentaja Joel Banks:

-Aloitimme leirityksen reilu viikko sitten 9. toukokuuta 16 pelaajan ryhmällä, johon mukaan tulivat myös nuoret Nooa Marttila ja William Groffier, jotka korvasivat vielä seurajoukkueidensa mukana olleet Luka Marttilan ja Antti Ronkaisen.

-Olemme treenanneet kovaa: paljon voima- ja lajiharjoittelua. Hyvin perinteinen ”Boot camp”. Asenne on todellakin ollut kohdillaan. Ryhmä on todellakin nuori ja kun kapteeni Antti Ronkainen puuttui, niin vanhimmat pelaajat olivat Niko Suihkonen ja Jiri Hänninen! Paljon uusia kasvoja siis. Ryhmä on todellakin nälkäinen.

-Belgia pelit ovat tärkeitä ennen Kultaista liigaa, joka on jo ovella. Saimme Lukan (Marttilan) mukaan maanantai-iltana ja tiistaina oli ensimmäinen harjoitus tällä kokonaisella ryhmällä. Tarvitsemme taas opetella yhteispeliä. Belgia pelaa todennäköisesti nuorehkolla joukkueella, kun kokeneemmat palaavat vasta EM-kisoihin joukkueeseen. Me pelaamme aina voittaaksemme kaikki pelit, mutta totta kai tässä on nyt rakennusvaihe menossa.

Veljesten valmennusjohto 2023: Oskar Muurinen, Joel Banks ja Mikko Häyrinen. Fysiikkavalmentajana toimii Teemu Rauhala ja scouttina Ari-Heikki Kulmala. (Kuva: Tom Kåla)

Suomen joukkue Belgia-otteluihin (maaottelumäärä)

Passarit:
Ivanov, Fedor (44)
Välimaa, Santeri (0)

Hakkurit:
Jokela, Joonas (46)
Muukkonen, Aleksi (0)

Liberot:
Köykkä, Voitto (23)
Breilin, Niklas (43)

Yleispelaajat:
Suihkonen, Niko (55)
Hänninen, Jiri (13)
Luka Marttila (9)
Antti Ronkainen (63) .

Keskipelaajat:
Savonsalmi, Severi (21)
Niinivaara, Nuutti (14)
Haapaniemi, Miika (0)
Leinonen, Miro (8)

Päävalmentaja Joel Banks
Apuvalmentajat Oskar Muurinen ja Mikko Häyrinen
Fysiikkavalmentaja Teemu Rauhala
Tilastot Ari-Heikki Kulmala
Joukkueenjohtaja Satu Lehto
Fysio Tom Kåla

Miesten maajoukkueen kokoonpanosta lisää

Suomen otteluohjelma Kultaisessa liigassa 2023
27.5. klo 21:00 Viro – Suomi, Tartto
31.5. klo 20:00 Tsekki – Suomi, Zlin
4.6. klo 14:00 Suomi – Slovakia, Turku
10.6. klo 19:00 Slovakia – Suomi, Nitra
14.6. klo 18:00 Suomi – Tsekki, Tampere
17.6. klo 20:00 Suomi – Viro, Tampere

Yle näyttää kaikki Suomen ottelut suorina lähetyksinä TV2:ssa sekä Areenassa.

Lipunmyynti: https://www.lippu.fi/artist/kultainen-liiga/

Back to top