Skip to Content

Uusia biitsivoittajia SM-kiertueelle Kalajoella

Oona-Maria Ojala / Vilhelmiina Prihti ja Joona Ilomäki / Akseli Kouki pelasivat itsensä kauden toisen beach volleyn SM-osakilpailun voittajiksi viikonloppuna Kalajoen Hiekkasärkillä. Kaikille muille paitsi Prihtille SM-osakllpailuvoitto oli ensimmäinen uralla.

Miesten finaalissa Joona Ilomäki / Akseli Kouki voittivat parin Kalle Kattelus / Marko Määttänen 21-17, 21-14. Kolmatta kesää yhdessä pelannut voittajapari hävisi turnauksen viidessä pelissään vain yhden erän (Viljamaa/Suonikko).

Turnausvoitto oli kaksikolle ensimmäinen SM-kiertueella, Aiemmin kaksikko on ollut kertaalleen mitaleilla, viime vuonna samaisessa turnauksessa hävittyään tuolloin finaalin.

Kattelus / Mättänen kaksikolle yhteinen mitalitila oli kiertueen toinen ensimmäisen tultua kauden avauskisasta Sastamalasta, jossa he sijoittuivat kolmanneksi. Kattelukselle finaalipaikka oli uran ensimmäinen, Määttänen on kahdesti voittanut kiertueella (Kouvola -21 Jyrki Nurmisen kanssa ja Vaala -17 Pyry Topion kanssa).

Pronssille sijoittuivat välierissä hävinneet kolme Pennasen veljestä ja Vili Topio.

Miesten iloiset finalistit Kalle Kattelus, Marko Määttänen, Joona Ilomäki ja Akseli Kouki.

Naisten finaalissa nuoret haastajat, vasta 16-vuotiaat Peppiina Mäenpää / Ester Hirvonen, voittivat avauserän 21-15, mutta Sastamalassa Aliisa Vuorisen kanssa avausosakilpailun voittanut Vilhelmiina Prihti vei toisen erän nyt kahden kesän tauon jälkeen kentille palanneen Oona-Maria Ojalan kanssa 21-12. Näin nähtiin turnauksen huipentava kolmas ja ratkaiseva erä, jonka Prihti / Ojala -kaksikko vei nimiinsä 15-12. Hopeapari on hallitseva alle 16-vuotiaiden Suomen mestaripari viime kesältä.

Prihtille turnausvoitto oli SM-kiertueella jo yhdeksäs ja Ojalalle esiintyminen finaalissakin oli uran ensimmäinen. Aiemmin Ojala oli kahdesti kolmas 2019 kesällä Emma Tenhusen kanssa.

Pronssille sijoittuivat Mira Järveläinen / Venla Väärälä sekä Sofia Mäkitalo / Linnea Hautala. Heistä kaille muille kuin Järveläiselle kiertuemitalia oli uran ensimmäinen.

Naisten finalistit Oona-Maria Ojala / Vilhelmiina Prihti ja Peppiina Mäenpää / Ester Hirvonen

Kauden kolmas ja viimeinen SM-osakilpailu pelataan kahden viikon kuluttua 29.-31.7. Helsingissä, Hietsussa.

SM-finaalit mitellään Tampereen Keskustorilla 12.-13.8. Sinne selviytyy kahdeksan parasta paria rankingpisteiden perusteella.