Skip to Content

Murikat (U20 pojat) ja U19 tytöt EM-jatkokarsintoihin

Suomen U20 poikien eli Murikoiden ja U19 tyttöjen lentopallomaajoukkueet sijoittuivat omien EM-karsintalohkojen kakkosiksi ja etenivät näin jatkokarsintoihin. Poikien jatkopaikka ratkesi sunnuntain 3-0 (25-18, 25-20, 25-13) -voitolla Montenegrosta sen kotikentällä Podgoricassa.

Murikoiden avaus: Leevi Väänänen, William Groffier, Nico Mäki-Valtari, Nooa Marttila, Petteri Tyynismaa, Miika Haapaniemi, Joonatan Salpakari (L).

Suomen parhaat pistemiehet olivat Nooa Marttila 15/+9 (4 torjuntaa), William Groffier 12/+7 ja Jiri Leinonen 11/+6.

Päävalmentaja Oskar Muurinen:

  • Tehtiin tänään se mikä pitikin tehdä. Saimme Montenegron ”pääarkkkitehdit” kuriin ja pysyttiin omassa sapluunassa.
  • Suora kisapaikka kaiutui siinä 45 minuuttia ennen pelin alkua Norjan tappioon viidennessä erässä, niin siihen peilaten pojilta hyvä suoirtus tämä peli.
  • Tuloksellisesti pääsimme nyt minimitavoitteeseen eli kolmannelle kierrokselle. 2,5 peliä oli kaiki palaset kasassa, mutta puolikas peli Slovakiaa vastaan oli heikko. Joukkueena olimme turnauksen paras ja laajin: seitsemän yksilön yhteispanos kentällä oli vahvin. Otetaan hyvät jutut mukaan tästä turnauksesta ja muita kulmia hiotaan lisää.

Varakapteeni, libero Joonatan Salpakari:

  • Montenegro kaatoi vahvalla joukkuepelillä, emme päästäneet heitä missään vaiheessa mukaan. Jatkokarsinnoissa jatketaan. Harmittavan lähelle jäi suora kisapaikka.

Lohkon päätöspäivän avauspelissä Slovakia voitti Norjan 3-2. Jos Norja olisi voittanut ottelun, olisi Suomi ollut lohkovoittaja.

Ottelutilasto

Murikoiden otteluohjelma
8.4. 17:00 Suomi – Slovakia 2-3
9.4. 17:00 Suomi – Norja 3-1
10.3. 20:00 Suomi – Montenegro 3-0

Pelikuvat
Poikien karsintajoukkue
CEV kisasivut

U19 tytöt sijoittuivat Slovanian Mariborissa pelatussa lohkossaan toiseksi, kun Slovenia voitti sunnuntaina ainoassa ottelussa Bulgarian 3-0. kahdeksan parasta yhdeksästä lohkokakkosetsa pelaa kahdesta jäljellä olevasta EM-kisapaikasta kesä-heinäkuun vaihteessa. EM-lopputurnaus pelataan Pohjois-Makedoniassa 27.8.-4.9.

Päävalmentaja Nikolas Buser

– Hieno menestys, olen todella onnellinen koko joukkueen puolesta. Ei ole todellakaan jokapäiväistä voittaa Bulgariaa (U17 EM-8. 2020) ja selvitä myös jatkokarsintoihin. Mielestäni tämä on pitkäaikaisen työn tulos. jota tytöt ovat uskollisesti tehneet. Nautitaan nyt hetki tästä tuloksesta ja aletaan todella innokkaasti valmistautua jatkokarsintaan kesällä. 

Back to top