Skip to Content

U19 tytöille huikean makea voitto – EM-jatkokarsintapaikka lähellä

U19 -tyttöjen lentopallomaajoukkue taisteli lauantaina Slovenian Mariborissa makean 3-1 (22-25, 25-19, 27-25, 25-22) -voiton Bulgariasta EM-karsintojen toisena pelipäivänä. Voitto tiesi suurella todennäköisyydellä joukkueella paikkaa kesä-heinäkuun jatkokarsintoihin.

Suomi on varma lohkokakkonen kaikilla muilla kuin Bulgarian 3-1 -voitolla Sloveniasta sunnuntain päätösottelussa. Jos ottelu päättyy tuohon tulokseen, ovat joukkueet tasapisteissä ja tasaerissä. Tällöin loppujärjestyksen ratkaisisi eräpisteiden suhde ja se näyttäisi muodostuvat Suomen osalta kohtalokkaan huonoksi.

Suomen avaus: Joanna Kallinen, Neea-Maria Joki, Oona Rasinperä, Iida Pöllänen, Ella Peltomaa, Miia-Maria Mäkikyrö, Veera Help (L)

Suomen parhaat pistenaiset olivat Neea-Maria Joki 21/+12 ja Oona Rasinperä 16/+10.

Päävalmentaja Nikolas Buser:

-Olen jopa hieman sanaton tämän esityksen jälkeen. Tiesimme alusta alkaen mitä pitää tehdä. Heidän ykköshyökkääjä yllätti aluksi meidän hyökkäyssuunnillaan, mutta saimme asian hallintaan.

– Tavallaan me taktisesti saimme heistä niskalenkin. Oona Rasinperä pelasi huikean pelin. Ella Peltomaa sulki bulgarialaisilta hyökkäyssuunnat. Kaikkiaan toki loistava joukkueesitys. Me teimme sen, olemme erittäin onnellisia.

Oona Rasinperä:

– Voittaminen on keskimäärin mukavampaa häviäminen. Vaikka ensimmäinen erä hävittiin, niin ei missään vaiheessa usko loppunut siihen, etteikö peliä voitais kääntää itsellemme. Puolustuspelaaminen oli timanttista tänään ja myös vaikeiden puolustuspallojen jälkeen meidän hyökkäyspelaaminen onnistui mahtavasti.

Ella Peltomaa:

– Tunnelma oli kuin kotona olisi pelannut. Kiitos siitä mahtaville kannattajille, jotka olivat Suomesta matkustaneet. Joukkueen henki oli sikahyvä koko pelin ja tukea ja turvaa löytyi kokoajan muista pelaajista. Vaikka tuli huonoja hetkiä, niin niistä päästiin yli nopeasti yhdessä.

Kaikkiaan pelataan yhdeksän karsintalohkoa, joiden voittajat selviävät EM-lopputurnaukseen Pohjois-Makedoniaan 27.8.-4.9. Lohkokakkoset pelaavat kahdesta kisapaikasta kesä-heinäkuun vaihteessa 3. kierroksen turnaukset.


Suomen otteluohjelma:
8.4. 18:00 Suomi – Slovenia 1-3
9.4. 18:00 Suomi – Bulgaria 3-1

Ottelutilasto
Pelikuvat
Tyttöjen karsintajoukkue
CEV kisasivut


Back to top