Skip to Content

U19-lentopallotytöillä EM-kisapaikka omissa käsissä sunnuntaina

Perjantaina jo hieman livennyt ote EM-lopputurnauspaikasta palasi lauantain alkana tyttöjen U19 lentopallomaajoukkueelle Montenegrossa. Kun Itävalta löi Suomen perjantaina voittaneen Ranskan ensin 3-1 ja perään Suomi Montenegron 3-0 (25-15, 25-17, 25-15), riittä Suomelle lopputurnauspaikkaan sunnuntaina kolmen sarjapisteen voiitto (3-0 tai 3-1) Itävallasta kello 18 alkavassa ottelussa..

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue on aiemmin ollut mukana EM-lopputurnauksessa vain kahdesti: 1979 (11.) ja 2014 (11.), joista viimeisimmässä Suomi oli myös toinen järjestävä maa,

Suomen seitsikko oli lauantaina Joanna Kallinen, Neea-Maria Joki, Miia-Maria Mäkikyrö, Oona Rasinperä, Ella Peltomaa, Venla Kujala, Veera Help (L). Moona Tarkiainen, Neea Luodes, Hanna Kastarinen ja Selma Räsänen kävivät kentällä. Mette-Maarit Aro ei pelannut.

Suomen pisteet jakautuivat erittäin tasaisesti, kun koko aloitusseistikko teki 4-10 -pistettä naiseen. Miia-Maria Mäkikyrön pistesaalis oli illan suuri, 10/+4.

Suomi hallitsi torjuntapeliä ottaen sen nimiinsä 11-3, ässät tulivat myös todella murskaavasti Suomelle 9-2 ja hyökkäyspelin dominoinnista kertovat lukemat 44%-25%.

Päävalmentaja Nikolas Buser:

  • Itävalta avasi meille mahdollisuuden jo ennen meidän peliä. Meidän pelissä ei ollut mitään epäselvää siitä kumpi voittaa, tytöt ”lukitsivat” tilanteen heti peliin lähdettäessä.
  • Keskittyminen peliin oli vakuuttavaa, he saivat pelin näyttämään helpolta ja olimme vakuuttavia. Nyt täytetään tankki hyvää Itävallan joukkuetta vastaan. Nyt on toinen annettu mahdollisuus sitten aikomus käyttää!
    .
    Veera Help:
  • Päällimmäisenä hyvä fiilis pelistä, pelasimme joukkueena vahvaa ja varmaa peliä koko ajan. Pystyimme pitämään tason korkealla vaikka vastustaja painosti kovilla syötöillä. Nyt lepoa ja palautumista, jotta ollaan mahdollisimman valmiita sunnuntain koitokseen.

U19 tyttöjen EM-jatkokarsinnat, Montenegro
1.7. Ranska 2-3
2.7. Montenegro 3-0
3.7. klo 18:00 Itävalta
Lohkovoittaja samaan lopputurnauslohkoon Italian, Slovenian, Puolan, Kreikan ja Pohjois-Makedonian kanssa

Joukkueen kokoonpano

Kuvat: CEV
Teksti: Toni Flink

Back to top