Skip to Content

U18 tytöt aloittavat EM-kisaputken helteisellä Kreetalla

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen lentopallomaajoukkue aloittaa kesän nuorisomaajoukkueidemme EM-kisaputken. Ikäluokan 16 joukkueen EM-lopputurnaus pelataan 1.-13.7 ja kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa Romanian Blajssa ja Kreikan Kreetalla Iraklionissa. Suomen lohko pelataan Iraklionissa Kreetan saarella.

Ikäluokan 2007-2008 pelaajista koostuvan U18 -maajoukkueemme kanssa samassa lohkossa pelaavat isäntämaa Kreikka (U17 EM-4. 2023), Turkki (U17 EM-2. 2023), Puola (U17 EM-6. 2023), Bulgaria, Saksa, Unkari sekä Liettua.

Toisessa lohkossa pelaavat Romania, Italia (U17 EM-1. 2023), Serbia, Slovenia (U17 EM-5. 2023), Hollanti, Kroatia (U17 EM-3. 2023), Belgia, Espanja.

Päävalmentaja Joonas Huhtakankaan ennakkoajatukset EM-lopputurnauksesta:

  • Videoiden ja tulosten perusteella meidän lohkomme on ennakkoon mielestäni kovempi. Turkki ehdoton ennakkosuosikki. Puola ja Bulgaria fyysisiä ja vahvoja joukkueita. Puola selvisi kisoihin suoraan 1. karsintakierrokselta ja Bulgaria eteni vakuuttavasti kisoihin 2. karsintakierrokselta. Kreikka pelasi hienot kisat viime kesänä ja heillä varmaan yksi kisojen parhaista pelaajista: Elpida Tikmanidou. Hienoinen mysteeri nyt, sillä eivät pelanneet karsintoja ja jättivät myös BVA Cupin väliin.
  • Saksa ei yhtä vahva ja fyysinen joukkue kuin Bulgaria ja Puola, mutta todella hyvä joukkue parilla kovalla hyökkääjällä höystettynä. Pääsivät jatkoon aina kovasta WEVZAsta. Unkari on joukkue, joka parhaimpina päivinään voi voittaa kovia maita, pari kärkipelaajaa joihin tukeutuvat. Liettua on joukkue, joka varmasti ottaa voittoja, jos joukkueet heille mahdollisuuden siihen antavat. Kaikki kolme maata selvisivät jatkoon 2. karsintakierrokselta.
  • Hienot kisat edessä ja päästään pelaamaan seitsemän kovatasoista peliä yhdeksään päivään. Eletään päivä kerrallaan ja nautitaan joka hetkestä. Kaikki on mahdollista.

Joukkueen kapteeni Elsi Karjanlahti:

  • Joukkueella on hyvät fiilikset. Ollaan leireilty aika tiiviisti nyt kesän aikana ja ollaankin saatu peli hyvin toimimaan yhdessä. Peli on mennyt koko ajan eteenpäin ensimmäisistä harkkapeleistä. Ollaan valmiita EM-kisoihin!

Tytöt selviytyivät EM-lopputurnaukseen voittamalla NEVZA:n karsintaturnauksen viime vuoden lokakuussa Tanskassa. Karsintaturnauksen joukkueen 12 pelaajasta 11 on mukana kisajoukkueessa Ellen Myllymäen ollessa lisäksi varalla. Lisäksi 14 pelaajan kisajoukkueeseen tulevat Jade Kukkohovi, Viena Moliis ja Emiliina Heimala.

Edellisissä ikäluokan (aiemmin U17) EM-kisoissa 2022 Suomi oli 12. hävittyään kaikki pelit alkulohkossa.

Maajoukkue pelasi kuusi harjoituspeliä aivan maanosan kärkijoukkueita vastaan: kolme toukokuun puolivälissä Puolaa vastaan ja kolme juhannuksena Italiaa vastaan.

  • Valmistautumisjakso EM-Kisoihin oli onnistunut. Pelitapa on hiottu kuntoon leireillä ja olemme päässeet testaamaan sen toimivuutta Euroopan kärkijoukkueita Puolaa ja Italiaa vastaan. Näissä peleissä näimme, että nopealla ja rohkealla pelityylillä pystyimme johdonmukaisesti haastamaan fyysisempiä joukkueita. Oli tärkeää että pääsimme pelaamaan kovia pelejä saman ikäluokan joukkueita vastaan ennen kisoja, jotta näimme tason joka EM-kisoissa odottaa. Reissut itsessään olivat hienoja kokemuksia ja näimme samalla minkälaisilla resursseilla isot lentismaat pääsevät mylläämään, päävalmentaja Huhtakangas kehuu.

Lohkovaiheen ottelut ovat nähtävissä Kreikan Lentopalloliiton YouTube-kanavalta täältä

U18 maajoukkueen pelaajakorteista löydät pelaajista paljon lisätietoja

SUOMEN KISAJOUKKUE

NimiPelirooliSeura 2023/2024Kasvattajaseura
Sanni Siika-ahoPKuortanePetäjäveden Petäjäiset
Iida MikkonenPLP ViestiSomeron Lentopallo
Elsi KarjanlahtiLKuortaneNurmon Jymy
Jade KukkohoviLKuortaneKiimingin Urheilijat
Annika KoivuniemiYPNurmon JymyKauhavan Wisa
Selma Nikkanen YPLP ViestiSalon Viesti
Siiri NielikäinenYPMikkelin PassaritHatsolan Dynamo
Marina KermanYPPuMa VolleyPuMa Volley
Noora PäykkönenHKuortaneSavonlinnan Ajo
Viena MoliisH/YPPuMa VolleyNaarasleijonat NALE
Milla HaapaniemiKPOriveden PonnistusOriveden Ponnistus
Saara TyrkköKPVaLePaYlöjärven Pallo
Emiliina HeimalaKP/HPuMa VolleyPuMa Volley
Alisa Siika-ahoKPKuortaneKempeleen Lentopallo

Päävalmentaja Joonas Huhtakangas
Apuvalmentaja Seppo Siika-aho
Joukkueenjohtaja/tilastot Karri Raveala
Fysioterapeutti Riikka Sabat

Joukkueen valintauutinen

Otteluohjelma

1.7. 14:30 Suomi – Turkki
2.7. 12:00 Suomi – Unkari
3.7. 17:30 Suomi – Liettua
5.7. 20:00 Suomi – Kreikka
6.7. 14:30 Suomi – Bulgaria
8.7. 12:00 Suomi – Saksa
9.7. 17:30 Suomi – Puola
Välierät, Romania 12.7.
Mitalipelit, Romania 13.7.

Nuorten kesän EM-lopputurnaukset
1.-13.7. U18 tytöt EM, Iralion GRE
10.-21.7. U18 pojat EM, Sofia BUL
5.-17.8. U20 tytöt EM Dublin IRL
26.8.-7.9. U20 pojat EM Vrnjacka Banja SRB

Back to top