Skip to Content

U18 ikäluokan vuoro EM-hiekoilla

U18 -ikäluokan beach volleyn EM-turnaus käynnistyy pääsarjojen osalta torstaina todella helteisessä Espanjan Madiridissa. Suomelta kisoissa ovat mukana työissä juuri U20 EM-kisoissa mukana olleet Ester Hirvonen / Peppiina Mäenpää ja pojissa Veeti Viljamaa / Aleksi Hänninen.

Turnaus käynnistyi jo keskiviikkona karsinnoilla ja suomalaisparien pelit torstaina 32 joukkueen pääsarjoissa. Lohkovaiheessa pelataan kahdeksassa neljän joukkueen lohkossa, joista kolme parasta pääsevät pudotuspeleihin ja lohkoneloset pelaavat sijoista 25-32.

Tytöissä Suomea edustavat 16-vuotias Ester Hirvonen ja kaikkien kolmen ikäluokan EM-kisoissa tänä kesänä pelaava 17-vuotias Peppiina Mäenpää. Pari on yhdessä ollut tänä kesänä U20 kisoissa 21:s sekä viime kesänä U19 MM-kisojen 37:s ja U18 EM-kisojen 17:s. Lisäksi Mäenpää oli aiemmin tänä kesänä U22 EM-kisoissa 25:s ja 2021 U19 MM-kisoissa 25:s.

Pojissa parina kisaavat 16-vuotias Veeti Viljamaa ja 17-vuotias Aleksi Hänninen. Hänninen oli viime vuonna U18-kisoissa 13:s ja Viljamaa tämän vuoden U20-kisoissa 21:s.

Joukkueen valmentajina toimii Jussi Tommola

Ester Hirvonen / Peppiina Mäenpää:

– Lähdetään pelaamaan hyvillä mielin ja nauttimaan kauden viimeisestä turnauksesta. U20 kisoissa Latviassa ei aluksi pelattu omalla tasolla, mutta viimeisessä pelissä näkyi taas kauden parasta peliä. Pyritään näyttämään meidän parasta peliä nyt koko turnauksen ajan.

Aleksi Hänninen:

-Todella kuuma ja pehmeää hiekkaa, joten pelityyliäkin on pitänyt hieman muuttaa. Isoilla odotuksillä lähdemme tähän turnaukseen. Kultamitaliahan sitä lähdetään tietysti hakemaan. Tiistaista asti on päästy täällä treenaamaan.

Veeti Viljamaa:

-Hyvällä fiiliksellä lähdetään tavoyittelemaan mitalia. Kuumuudessa pitäisi oma peli pitää. Täytyy sanoa, että ei tässä kuumuudessa ole täällä mitään järkeä!

Nuorten päävalmentaja Jussi Tommola:

-Lämpötila on täällä valmistautumispäivinä ollut n 40 astetta. Olosuhteet on siis todella raskaat. Varsinkin taktisesti parhaat tulevat nyt erottumaan. Pitää miettiä mitä palloja tulee pelata ja mitkä voi jättää pelaamatta, ettei väsy liikaa. Pelivirkeys näyttelee siis suurta roolia.

-Kunto on hyvä. Tytöillä on alla hyvä viimeinen peli Latvian EM-kisoista. Veetillä on pelituntumaa myös viime viikon kisoista. Alkulohkoissa pitäisi olla 1-2 sijat haarukassa. Kymppisakkiin pitäisi mennä molemmissa ja sitten katsellaan millaisia vastustajia siellä on.

Back to top