Skip to Content

Taru Lahti-Liukkoselle ja Niina Ahtiaiselle paikka beach volleyn MM-kilpailuihin Roomaan

Taru-Lahti Liukkonen ja Niina Ahtiainen pelaavat reilut kahden viikon kuluttua Italian Roomassa pelattavissa bech volleyn maailmanmestaruuskilpailuissa. Kansaivälinen Lentopalloliitto FIVB julkaisi osallistujalistat tiistaina.

Järjestyksessään lajin 13:nnet MM-kilpailut pelataan 10.-19. kesäkuuta Foro Italico -stadionilla. Mukaan pääsee 48 paria miehissä sekä naisissa ja kaikkiaan nähdään 216 ottelua. 23 paria pääsee maailmanrankingin kautta ja sen lisäksi neljä / maanosa + villit kortit ja sekä isäntämaan edustajat.

Suomalaisten ranking kisoihin pääsemisen suhteen oli 34. Kaikkiaan pareja on mukana naisten turnauksessa 31:stä eri maasta. Maksimimäärällä, neljällä parilla, ovat mukana Brasilia, USA, Saksa ja Italia. Suomalaispari on ainoa mukana olevan pari Pohjoismaista naisten sarjassa ja Euroopasta on mukana pareja 11 maasta.

Niina Ahtiaiselle (25) MM-kilpailut ovat uran ensimmäiset, Lahti-Liukkoselle (29) kolmannet.

Suomella on nyt naisten beach volleyn MM-kilpailuissa pari mukana kahdeksannen kerran. Emilia ja Erika Nyström olivat viisi kertaa peräkkäin mukana 2005-2013, Lahti-Liukkonen Riikka Lehtosen kanssa 2017 ja Anniina Parkkisen kanssa 2019. Paras sijoitus on yhdeksäs, johon ovat yltäneet Nyströmit 2013 sekä Lahti-Liukkonen / Lehtonen 2017.

Niina Ahtiainen:

  • On tätä saanut pikkusen jännittää, mutta todella siistiä että paikka varmistui. Nämä ovat minun ensimmäiset MM-kisat, joten olen todella innoissani. Tarun kanssa pelattiin hyvä turnaus Dohassa, josta saatiin tärkeitä pisteitä näitä kisoja varten.
  • Yhteispeli Tarun kanssa on tuntunut hyvin luontevalta alusta asti. Kuntoa viimeistellään kotimaassa muiden maajoukkueurheilijoiden ja miesten kanssa sparraten.

Taru Lahti-Liukkonen:

  • Siistiä! Niinan pisteet, mun pisteet ennen raskautta ja huikea Dohan TO-10 sija yhdessä parina toivat tarvittavat pisteet kisoihin, josta on kyllä kieltämättä mahtava fiilis. Se on aina hieno juttu lajille, kun Suomi pääsee suuriin arvokisoihin.

Valmentaja Toni Vahela:

  • Niinan ja Tarun MM-kisapaikka on lajille todella kova juttu. Euroopan mailla on aina kisapaikoista raastavaa taistelua. Tällä kertaa, isolta osalta Dohan turnauksen hyvien otteiden ansiosta, paikka saavutettiin. Naisilla on suhteellisen vähän vielä yhteistä pelikokemusta takana. Tämä kuitenkin kertoo vain siitä, että potentiaaliakin löytyy varmasti. MM-kisoihin ei siis missään nimessä lähdetä tyytyväisenä itse paikkaan, vaan tekemään tulosta. Viimeiset kaksi viikkoa keskitytään muutamien keskeisten asioiden viimeistelyyn ja laadukkaisiin sparritreeneihin.

Aiemmat suomalaisnaisten sijoitukset beach volley MM-kisoihin

2005 Emilia Nyström / Erika Nyström 33.
2007 Emilia Nyström / Erika Nyström 37.
2009 Emilia Nyström / Erika Nyström 37.
2011 Emilia Nyström / Erika Nyström 17.
2013 Emilia Nyström / Erika Nyström 9.
2017 Taru Lahti-Liukkonen / Riikka Lehtonen 9.
2019 Taru Lahti-Liukkonen / Anniina Parkkinen 33.

Suomessa Rooman MM-turnaus on nähtävissä Viaplayllä, jossa osa otteluista näillä näkymin myös suomeksi selostettuna.

Back to top