Skip to Content

Tapio Kangasniemi Lentopalloliiton urheilutoimenjohtajaksi

Suomen Lentopalloliiton uudeksi urheilutoimenjohtajaksi on valittu Tapio Kangasniemi, 42. Entinen miesten maajoukkuepelaaja Kangasniemi on toiminut vuodesta 2014 lähtien naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentajana sekä vuodesta 2019 lentopalloliiton valmennuspäällikkönä.

Kangasniemi vastaa naisten maajoukkueen päävalmentajan tehtävistä vielä tulevan kesän ajan EM-karsintojen osalta, siirtyen kokonaisvaltaisesti urheilutoimenjohtajaksi syksyllä.

  • Oli upea havaita, että avoinna ollut tehtävä ja mahdollisuus suomalaisen lentopallon kehittämiseen herätti hyvin kiinnostusta. Valinnassaan lentopalloliiton hallitus arvosti erityisesti Kangasniemen kokonaisvaltaista näkemystä, kokemusta ja osaamista kansainvälisen huippulentopallon vaatimustasosta, toteaa Lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen.
  • Kangasniemen johdolla jatkamme lajiemme (lentopallo, beach volley ja istumalentopallo,) kehitystä ajan vaatimalla tavalla junioritasolta aina kansainvälisen menestyksen mahdollistamiseen, Karjalainen jatkaa.

Lentopalloliitolla ei ole ollut urheilutoimenjohtajaa joulukuusta 2019 lähtien ennen nyt nimettyä Kangasniemeä.

  • On myös tärkeää saada organisaatiota rakennettua asioiden vaatimalle tasolle, jotta työn tekeminen lajien eteenpäin viemiseksi on kaikille mahdollisimman toimivaa, Karjalainen toteaa.

Kangasniemi kertoo olevansa innoissaan valinnasta ja samalla etuoikeutettu saadessaan jatkaa työtä suomalaisen lentopallon hyväksi.

  • Minulle juuri suomalainen lentopallo on ollut se suurin intohimo ja voima, joka on matkan varrella ajanut eteenpäin ja oppimaan uutta tästä hienosta lajista. Pakko myös sanoa, että hieman on olo myös haikea, sillä tuleva kesä tulee olemaan siis viimeinen kesä naisten maajoukkueen päävalmentajana. Naisten maajoukkue on ollut minulle kuitenkin ammatillisesti se isoin ja suurin korkeakoulu valmentajana mutta myös ihmisenä. Olen saanut tehdä töitä hienojen ihmisten kanssa koko naisten maajoukkueen ajan. Ensi kesää kohti siis täydellä höyryllä ja tavoitteena kolmas peräkkäinen EM-lopputurnauspaikka, Kangasniemi toteaa.

Urheilutoimenjohtajan tehtävänkuvaa Kangasniemi pitää laajana ja myöntää ensitöikseen tarvitsevan laajan avun koko lajikentältä.

  • On erittäin hieno asia, että jo nyt olemme tehneet tiivistä yhteistyötä mm. Kuortaneen Olympiavalmennuskeskuksen, KIHU:n ja Olympiakomitean Huippu-Urheiluyksikön kanssa. Lisäksi yhteistyö muiden palloilulajien kanssa on koko ajan tiivistymään päin. Näiden toimijoiden kanssa huippu-urheilun kehittäminen on jo melko leveillä harteilla. Näitä yhteistyömuotoja tulee lisätä ja tiivistää yhä edelleen.
  • Vielä kuitenkin tärkeämpi asia on se, että Power Cup näyttäisi palaavan taas isoksi tapahtumaksi ja lisenssimäärät ovat palaamassa vähintään koronaa edeltävällä tasolle!! Nämä ovat kovia juttuja ja niistä iso hatunnosto lentopalloseuroille, ajat eivät ole olleet kovin helppoja seuratoiminnassa. Tosiasiahan kuitenkin on se, että kotimainen seuratyö kaikilla tasoilla on kaiken perusta ja ilman sitä meillä ei ole oikeastaan yhtään mitään, Kangasniemi muistuttaa.

Lisätietoja:

Olli-Pekka Karjalainen, toimitusjohtaja
olli-pekka.karjalainen(at)lentopalloliitto.fi
040 754 5109

Tapio Kangasniemi, urheilutoimenjohtaja
tapio.kangasniemi(at)lentopalloliitto.fi
046 8129 026

Back to top