Skip to Content

Tähtiseuratoiminta laajenee aikuisiin

Lentopallossa on tällä hetkellä 19 lasten ja nuorten toiminnan Tähtiseuraa, ja nyt tähtiseuratoiminta laajenee aikuisiin.

Järjestimme torstaina 7.4.2022 verkostoillan kaikille lajimme Tähtiseuroille, sekä Tähtiseuratoiminnasta kiinnostuneille. Illan aiheena oli seuratoiminnan kehittäminen aikuisliikunnan näkökulmasta, sillä nyt lentopalloseurat voivat hakea Tähtimerkkiä myös laadukkaan aikuisten toiminnan puolelta.

Illan aluksi kuultiin Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntijan, Eija Alajan alustus aiheeseen siitä, miten väestörakenne tulee muuttumaan syntyvyyden laskun myötä, ja mitä vaikutuksia sillä tulee olemaan seuratoimintaan. Tapanilan Erän seuraesimerkin myötä Heikki Matikainen kertoi kuinka heidän seurassaan joka syksy toteutettavat lentopallon alkeiskurssit aikuisille tuovat seuraan vuosittain uusia kuntolentopallon harrastajia.

Alustusten johdattelemia osallistujat laitettiin pienryhmissä jakamaan kokemuksiaan ja ideoitaan. Työstössä oli kolme aihetta:

  1. Alasarjatoimintaa nuorille aikuisille: Meillä kasvaa joka vuosi nuoria ulos juniori-ikäluokista. Kaikki eivät valitse huippu-urheilun polkua. Millaisilla toimilla saisimme lisättyä alasarjatoimintaa nuorille aikuisille? Voisivatko Tähtiseurat olla aloitteellisia aiheessa ja auttaa kontaktoimaan oman lähialueen kunnat ja seurat, jotta voisimme lähteä rakentamaan paikallista kilpailutoimintaa joko paikallissarjojen tai -turnausten myötä?
  2. Kuntolentopalloa lasten vanhemmille: Voisiko lentopalloa harrastavien lasten vanhemmille tarjota myös mahdollisuuden lentopalloharrastukseen. Mitä lisäarvoa vanhemmille suunnatut kuntolentopalloryhmät voisivat tuoda seuroille? Löytyisikö seuran toimintaympäristöstä muitakin kuntolentopallosta kiinnostuneita?
  3. Lentopallon alkeiskurssit: Voisiko työikäisten liikuttaminen esimerkiksi lentopallon alkeiskurssien muodossa tarjota seuroille mahdollisuuden uudenlaiseen varainhankintaan? Aikuiset ovat valmiita maksamaan omasta harrastuksestaan kun se on laadukasta ja liikkujan tavoitteet täyttävää.

Tallenne illan kokouksesta

Kokouksen esitysmateriaalit:

Back to top