Skip to Content

Suomi nuorella joukkueella U20 beach volleyn EM-kisoihin Latviaan

Nuorten beach volleyn EM-kilpailujen putki jatkuu tällä viikolla Latvian Jurmalassa alle 20-vuotiaiden kisoilla. Suomelta kisoissa on mukana ikäluokkaan nuori edustajisto Ester Hirvonen / Peppiina Mäenpää ja Veeti Viljamaa / Aleksi Oksanen.

Turnaus käynnistyy keskiviikkona karsinnoilla ja suomalaisparien pelit torstaina 32 joukkueen pääsarjoissa. Lohkovaiheessa pelataan kahdeksassa neljän joukkueen lohkossa, joista kolme parasta pääsevät pudotuspeleihin ja lohkoneloset pelaavat sijoista 25-32.

Tytöissä Suomea edustavat 16-vuotias Ester Hirvonen ja kaikkien kolmen ikäluokan EM-kisoissa tänä kesänä pelaava 17-vuotias Peppiina Mäenpää. Iästään huolimatta pari on jo hyvinkin kokenut arvokisoissa kävijä. Pari on yhdessä ollut viime kesänä U19 MM-kisojen 37:s ja U18 EM-kisojen 17:s. Lisäksi Mäenpää oli pari viikkoa sitten U22 EM-kisoissa 25:s ja 2021 U19 MM-kisoissa 25:s.

Tyttöjen suosikkien joukossa ovat mm. U22 EM-välierissä ollut isäntämaan Ebere yhdessä Deniela Konstantinovan kanssa, edellisvuoden U18 Euroopan mestaripari Sveitsistä Muriel Bossart / Leona Kernen sekä viime vuoden U18 Euroopan mestaruuden Tsekeille voittaneet Pavelikovan kaksoset.

Pojissa parina kisaavat 16-vuotias Veeti Viljamaa ja 19-vuotias Aleksi Oksanen. Viljamaalle EM-turnaus on ensimmäinen arvokisa, kun taas Oksanen on aiemmin ollut U18 EM-kisoissa 25:s ja 33:s sekä U19 MM-kisoissa 33:s.

Poikien puolella turnauksessa ovat mukana mm. juuri U22 EM-kisoissa välierissä sekä Helsingin Futuressa samoin välierässä olleet itävaltalaiset Timo Hammarberg / Tim Berger, U22 -kisojen pronssimiehet Fokerots / Bulgacs isäntämaasta Latviasta, Elite-osakilpailuja pelanneet ranskalaiset Canet / Roter ja ruotsalainen viime vuoden U22 Euroopan mestari Jacob Hölting-Nilsson nyt Erik Askin kanssa.

Joukkueen valmentajina toimivat tytöissä Pasi Mäenpää ja pojissa Marko Tuomela.

Ester Hirvonen / Peppiina Mäenpää:

  • Lähdetään pelaamaan iloisin mielin ja taistelemaan täysillä jokaisesta pelistä, erästä ja pallosta. Naisten SM-finaaleissa saatiin kauden parasta peliä ja pyritään pitämään se läpi turnauksen.

Veeti Viljamaa / Aleksi Oksanen:

  • Hyvällä fiiliksellä lähdetään pelaamaan. Odotamme reissua innolla. Mahtavilla fiiliksillä haastamaan Euroopan kärkipareja.

Nuorten päävalmentaja Jussi Tommola:

  • Poikien puolella on mukana jo nuorten arvokisoissa aiemmin menestyneitä kovia pareja sekä jopa Elite-tason pareja.
  • Veeti pääsi päättämään kotimaan kauden viikonloppuuna U18 Suomen mestaruuteen ja on pelannut Aleksin kanssa pari turnausta hakien tuntumaa näihin kisoihin. Hyvän teknisen taitotason omaava pari kyseessä. Katsotaan miten yhteispeli lähtee nyt sujumaan. Lohkoarvonta näyttelee jonkinlaista roolia, kun olemm neloskorissa. Näkisin, että tavoite on lohkosta jatkoon ja sen jälkeen riippuu todella paljon arvasta jatko.
  • Tytöt esittivät todella lupaavia otteita naisten SM-finaaleissa. Heillä on kerättynä hyvin kokemusta kesän ajalta mm. Helsingin Future-osakilpailu.
  • Tytöissä on muutama todella kova pari kärjessä. Pientä arpaonnea ja lohkovoittokin olisi mahdollinen. Tytöt ovat arvonnassa kakkoskorissa. Torjunta-puolustus korostuu jo tässä ikäluokassa kovasti. Tytöillä on hyvä sideouthyökkäys.
Back to top