Skip to Content

Suomen naiset palasivat voitokkaasti kotikentälle

Suomen naisten lentopallomaajoukkue palasi tiistaina voitokkaasti kotikentille. Suomi löi Sveitsin tuplamaaotteluiden avauskohtaamisessa alkuvaikeuksien jälkeen 3-1 (14-25, 26-24, 25-21, 25-13). Hämeenlinnan ottelu oli naisten maajoukkueelle ensimmäinen kotimaassa yli kolmeen vuoteen, sitten 15.6.2019 Azerbaidzhanin kohtaamisen Mikkelissä. Väliin ehti tulla 27 perättäistä vieraskentillä pelattua ottelua.

Joukkueet kohtaavat uudelleen samassa paikassa keskiviikkona kello 18.30.

Sveitsi on Euroopan rankingissa sijalla 31 ja Suomi sijalla 25.

Suomen ja Sveitsin kohtaaminen oli 35 maiden naisten lentopallomaajoukkueiden välillä ja ensimmäinen 16 vuoteen. Voitot Sveitsille 19-16.

Ottelu oli naisten maajoukkuehistorian 719:s. Näistä voittoja on 356, tappioita 362 ja yksi tasapeli.

Sveitsi oli EM-kisoissa mukana 1967 ja 1971, mutta sen jälkeen vain kahdesti: 2015 kisaisäntänä ja viime kisoissa 2021. Suomi on ollut mukana kaksissa viime EM-kisoissa (2019 ja 2021).

Emmi Jalonen, Netta Rekola ja Sanna Häkkinen tekivät maajoukkuedebyyttinsä. Daniela Öhman ja Piia Korhonen olivat poissa pelaavasta kokoonpanosta vaivojensa takia.

Suomen aloitusseitsikko: Kaisa Alanko, Yasmin Madsen, Suvi Kokkonen, Jessica Kosonen, Roosa Laakkonen, Nertta Rekola, Netta Laaksonen (L).

Ensimmäinen erä oli täysin vieraiden hallussa ja Suomi ei saanut millään osa-alueella pelistä kunnolla kiinni. Erä Sveitsille 14-25. Emmi Riikilä ja Hilkka Hujanen kävivät vaihdosta kentällä. Sveitsin hyökkäys oli 58% ja Suomen 28%. Etenkin yleispelaaja Laura Küntzler (7/+5) oli ns. pitelemätön.

Toisessa erässä Suomi pääsi pelirytmiin paremmin kiinni ja erä eteni tasaisesti Sveitsin otettua sen puolessa välissä pienen etumatkan, jonka Suomi kuitenkin taisteli kiinni (18-18) ja Jessica Kososen ässällä Suomi otti myös johdon (19-18). Yasmine Madsen päätti jännittävän erän ensimmäisellä eräpallolla 26-24.

Kolmannessa erässä Suomen vastaanotto parani kahdesta ensimmäisestä olennaisesti ja hakkuri Yasmine Madsen hoiteli kolmella ässäsyötöllä ja kuudella hyökkäyspisteellä erää kotiin 25-21.

Sveitsi vaihtoi viisi pelaajaa neljänteen erään Suomen jatkaessa samalla seitsikolla kuin kolme edellistäkin erää. Sveitsin kakkosseitsikko jäi pahasti suomalaisten jalkoihin ja erä tuli kotiin 25-13.

Yasmine Madsen (18/+13) oli Suomen tehopelaaja yhdessä Suvi Kokkosen kanssa (16/+11).

Suomella oli vastaanoton kanssa vaikeuksia kolmatta erää lukuunottamatta, mutta sitä saatiin korjattua viisaalla hyökkäyspelillä. Sveistin hyökkäysprosentti jäi lopulta Suomen vastaavaa paremmanksi (38-41), mutta virheitä sveitsiläiset tekivät selvästi kotijoukkuetta enemmän.

Juuso Koron kuvagalleria ottelusta

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi:

• Aika perinteinen kesän ensimmäinen peli – hakemista alkuun. Sveitsin peli näytti alkuun pelottavankin varmalta, mutta saatiin sitten kuitenkin pelistä kiinni. Pelaajilta hieno reaktio vaikean alun jälkeen: ryhdyttiin syöttämään ja hyökkäämään rohkeammin.
  • Nämä on todella tärkeitä pelejä pitkän harjoittelun jälkeen. Tässä on ollut erinäisiä tapahtumia aika paljon. Osa pelaajista on vasta tulossa parhaaseen kuntoon. Jokaisesta pelistä ja pallosta pitää nyt ottaa kaikki irti.
  • Huomiseen katsotaan pari asiaa, joita halutaan parantaa. Päivä päivältä paremmaksi.