Skip to Content

Suomelta komeasti kolme paria EM-beach volleyhin

Maanantaina julkaistu beach volleyn EM-kilpailujen 2022 osallistujalista näyttää suomalaisittain komealta: mukana on peräti kolme paria. Naisissa mukaan pääsevät Taru Lahti-Liukkonen / Anniina Parkkinen ja Niina Ahtiainen / Wilhelmiina Prihti sekä miehissä Jyrki Nurminen / Santeri Siren. EM-kisat pelataan 11.-21.8. Münchenissä Saksassa.

Nurminen / Siren on pisteissä 28:s.  Miehissä mukaan otettiin 30 paria rankingpisteiden mukaan ja Saksa täytti loput kaksi paikkaa isäntinä jo ansaitsemiensa kahden paikan lisäksi. Nurminen / Siren pisteet olivat 960, kun ensimmäisenä varalle jääneillä latvialaisilla ne ovat 880.

Nurmiselle EM-kisat ovat toiset hänen pelattua Pekka Piipon kanssa 2017 kisoissa (25:s) ja Sirenille ensimmäiset. Kaikkiaankin Nurminen/Piippo -parin lisäksi suomalaismiehistä EM-kisoissa ovat pelanneet vain Janne Pulkkinen / Petri Sainio 1993 (9:s).

Jyrki Nurminen pääsee nyt kolmanesiin EM-kisoihinsa ensikertalisen Santeri Sirenin kanssa.

Naisissa Saksa täytti yhden lisämaapaikan eli muuten mukaan tuli rankingista 31 parasta. Suomalaisten pisteet riittävät 17:nneksi ja 18:nneksi. Jos Lahti-Liukkonen / Ahtiainen olisivat MM-kisojen tapaan pelanneet yhdessä Münchenissä olisi heidn sijoitus ollut listalla 12:s, mutta toinen pari ei olisi mukaan kisaamaan mahtunut.

Prihtille naisten EM-kilpailut ovat uran ensimmäiset, Ahtiaiselle kuudennet perättäin, Parkkiselle kahdeksannet perättäin ja Lahti-Liukkoselle yhteenä yhdeksännet yhdellä äiitysvälivuodella (2020).

Ida Sinisalo-Peltonen / Sara Sinisalo ovat viidennellä varasijalla naisten turnaukseen.

Kuvat: CEV ja FIVB
Teksti: Toni Flink

Taru Lahti-Liukkoselle elokuun EM-kilpailut ovat jo uran yhdeksännet. Nyt parina on Anniina Parkkinen.
Back to top