Skip to Content

Suomelle tuplavoitot lentopallon EM-junnukarsintojen avauspäivänä

U17 tytöt ja U18 pojat aloittivat EM-karsintojen 1. kierroksen turnauksensa perjantaina Tanskassa voittamalla molemmat kaksi peliään.

Pojat voittivat Ärressa Islannin helposti 3-0, mutta Tanskan kanssa jouduttiin tekemään täysi iltapuhde. Viisieräisestä irtosi kuitenkin voitto ja käytännössä finaalipaikka sitä myöten.

Tytöt ottivat kaksi vakuuttavaa voittoa Färsaareista ja Tanskasta
Køgessä antaen keskimäärin 12 pistettä vastustajilleen. Alkusarjan kovin haaste lienee edessä lauantaina Norjan tullessa vastaan päivän ensimmäisessä pelissä. Myös tytöillä finaalipaikka on käytännössä selviö.

Kaksi alkusarjan parasta pelaa sunnuntaina turnausvoitosta ja suorasta EM-kisapaikasta.

Perjantain tulokset ja tilastot

U18 pojat
Suomi – Islanti 3-0 (25-9, 25-7, 25-8)

• Hyvä aloitus turnaukselle. Ottelun teemana oli virhekontrolli. Siinä onnistuttiin hyvin, eikä menty mukaan vastustajan peliin.

Suomi -Tanska 3-2 (27-25, 25-19, 15-25, 24-26, 15-11)

• Aloitettiin peli hyvin. Kaksi ensimmäistä erää pelattiin hyvällä tasolla. Sen jälkeen Tanska sai paremmin pelistä kiinni ja meidän omaan hyökkäyspeliin tuli vaikeita hetkiä. Neljännen erän loppupuolella alettiin taas saada pelistä otetta. Neljännen erän lopun nousu ei aivan riittänyt erävoittoon, mutta se loi pohjan viidenteen erään, joka kulki Suomen tahdissa alusta loppuun. Vuoristoratamainen peli, aloitettiin hyvin, pelattiin huonompi pätkä ja päätettiin peli kuitenkin tyylikkäästi.

U17 tytöt
Suomi -Färsaaret 3-0 (25-16, 25-11, 25-8)

Päävalmentaja Nikolas Buser:

• Tarvitsimme hieman aikaa päästä selville vastustajan pelaamisesta ja pientä hermoilua oli ilmoilla. Toiseen erään saimme peliä hyvin kuntoon ja saimme myös kaikille peliaikaa. Hyvä lähtö turnaukseen.

Nella Haatainen:

• Lähdimme hieman erilaisella pelisysteemillä eli ei käytännössä torjuttu ollenkaan. Hyvin puolustus toimi näinkin.

Suomi – Tanska 3-0 (25-13, 25-12, 25-13)

• Loistava toinen peli, erinomainen esitys joukkueelta. Syöttövirheitä tuli toki 14, mutta loppulukemiin olen todella tyytyväinen. Kaikilla muilla osa-alueilla olimme erinomaisia. Anna Johtelan 15/+13 oli kova. Tanska oli vähän siipirikko, kun heidän ykköspassari oli loukkaantuneena.

Netta Tolvanen:

• Nyt saatiin jo peliäkin vastustajan puolelta ja sai tehdä töitä. Yhteishenki toimi, samoin yhteispeli. Jäi hyvä fiilis huomiseen. Hyvillä mielin!