Skip to Content
Euroopan cupit

Suomelle ei suoria paikkoja ensi kauden lentopallon Mestarien liigaan

Suomella ei ole ensi kauden lentopallon Mestarien liigaan suoria paikkoja lohkovaiheeseen. Käynnissä olevalla kaudella LP Salo sai rankingpisteiden perusteella vielä suoran paikan lohkovaiheeseen.

Miehissä Suomi on Mestarien liigan rankingissa sijalla 13, kun yhdeksän ensimmäistä sai vähintään yhden jaossa olleista 18 suorasta lohkovaiheen paikasta. Ranking on sama kuin vuotta aiemmin.

Näistä paikoista Italia, Venäjä ja Puola sai kolme paikkaa ja kaksi menee Saksalle, Belgialle ja Turkille. Yhden paikan saavat Ranska, Slovenia ja Tsekki. 

Suomen rankingpisteet ovat miesten Mestarien liigassa 45,00 ja edellä ovat vielä Serbia (90,67), Valko-Venäjä (70,00) sekä Kroatia (45,00).

CEV Cupiin miehet saavat yhden paikan ja Challenge Cupiin kaksi.

Naisissa Suomen ranking on Mestarien liigassa 12 (60,33 pistettä). Viimeinen suora paikka menee Ukrainalle 68,33 pisteellä. 

Naisissa kolme paikkaa menevät Italialle, Turkille ja Venäjälle. Kaksi paikkaa saavat Puola, Ranska sekä Saksa.  Yhden paikan maita ovat Romania, Bulgaria sekä Ukraina.

CEV Cupiin naiset saavat yhden paikan ja Challenge Cupiin kaksi.

Mestarien liigan alkukierrosten osallistumisoikeus menee Suomessa Mestaruusliigan voittajalle. CEV Cupin paikka menee Finnish Teknikum Cupin voittajalle tai sen ollessa myös mestarijoukkue liigan kakkoselle. Challenge Cupin osallistumisoikeus on seuraaville sijoille Mestaruusliigassa sijoittuneille joukkueille.

Kaikkien lentopallon Eurocupin paikkojen jaot 2022-2023 kaudelle

Back to top