Skip to Content

SUOMALAISET EUROKENTILLÄ, osa 2: Tervaportti odottelee ratkaisevaa kevätpuolikasta – Seppänen liberohommissakin Tsekeissä

Eemi Tervaportin peräti 13. kausi Euroopan kentillä on ollut varsin kiireinen. Kolmas kausi puolalaisjoukkue Jastrzebski Wegielin riveissä sisälsi ennen joulua 17 liigapeliä, neljä Mestarien liigassa sekä Supercupin finaalin.

Tervaportti on pelannut liigassa pari peliä kokonaan ja ollut kaikissa muissakin kentällä vaihdosta ranskalaiskolleegan Benjamin Toniuttin hoidellessa suuremman passivastuun. Toniutti ehti kärsiä pienestä vammastakin syyskaudella.

-Alkukausi oli meiltä hyvää peliä, mutta loukkaantumiset sotkivat sitten. hieman kuvioit. Paljon on pelattu pelejä ja siihen nähden ihan ok. Kevätkaudella asiat sitten lopulta punnitaan.

-Itse olen nuorena poikana (33) pysynyt suhteellisen hyvin kunnossa. Laitetaan kaikki panokset nyt kevätkauteen!

Jastrzebski on Puolan PlusLigassa kolmantena voitettuaan 13 peliä ja hävittyään neljä. Tappio viimeisessä pelissä ennen joulua Olsztyynille 1-3 pudotti joukkueen sarjan kärkipaikalta, jossa se oli lähes koko syyskauden. Zawiercie (43) johtaa liigaa ennen Jastrzeskiä (41), Tuomas Sammelvuon valmentamaa Kezierzyn-Kozlea (34), Gdanskia (29) ja Nysaa (29).

Mustia pilviä nousi juuri ennen joulua, kun joukkueen molemmat aloittavat keskipelaajat loukkaantuivat. Lukasz Wisniewskin kausi on paketissa eturistisidevamman myötä. kun taas Ukrainan maajoukkuemiestä Jurij Gladyriä odotetaan mukaan peleihin jo tauon jälkeen.

Mestarien liigassa meno on ollut erittäin vahvaa ja joukkue on hävinnyt neljässä pelissään vain kaksi erää. Lohkon muut joukkueet ovat saksalainen Friedrichshafen, serrbialainen Vojvodina Novi Sad sekä ranskalainen Montpellier. Viimeisessä CL-pelissä ennen joulua Montpellieriä vastaan Tervaportti palkittiin kentän parhaana.

Supercupista joukkue otti jo lokakuussa ensimmäisen mestaruutensa kaudelle, kun se voitti 3-2 Tuomas Sammelvuon Kedzierzyn-Kozlen.

Puolan Cupissa Jastrzebski on mukana myös jo puolivälierissä, jossa odottaa vastustajaa alemman sarjatason joukkueesta (Arka Chelm – Swidnik).

Tervaportin pelit jatkuvat jo torstaina (29.12.) Lublinia vastaan ja Mestarien liigassa 11. tammikuuta Serbiassa.

Sammelvuolla ja Banksilla myös kiireitä

Tuomas Sammelvuon valmentama Kedzierzyn-Kozle on Puolan liigassa neljäntenä. Mestarien liigassa sen tilillä on lohkovaiheessa kolme voittoa ja yksi tappio Trentinon puhtaalla pelillä johtamassa lohkossa. Tsekkiläinen Karlovarsko ja Jiri Hännisen belgialaisjoukkue Menen ovat lohkon muut joukkueet.

Supercupin finaalissa nykyisin myös Kanadan miesten maajoukkueen päävalmentajana toimivan Sammelvuon joukkue lokakuun lopulla hävisi siis Tervaportin joukkueelle 2-3. Cupissa se on mukana puolivälierissä, jossa kohtaa Gdanskin.

Suomen miesten maajoukkueen päävalmentajan Joel Banksin valmentamalla Belchatowilla ei ole ollut helppo alkukausi liigassa ja se on vasta kahdeksantena.

CEV Cupissa Belchatow on edelleen mukana ja kohtaa seuraavaksi tammikuussa turkkilaisen Galatasarayn. Aiemmilla kierroksilla joukkueelle putosivat ranskalaiset Narbonne ja Chaumant sekä alankomaalainen Dynamo Apeldoorn.

Belchatow pelaa vielä aatonaattona kotonaan Nysaa vastaan ja avaa vuoden 2023 7. tammikuuta Gdanskin vieraana.

Niklas Seppänen ehtinyt pelaamaan liberonakin

Niklas Seppäsen toinen kausi Tsekin Extraligassa Kladno Volejbalin riveissä oli syyskauden osalta varsin värikäs. Suomalaisyleispelaaja nähtiin kentällä pakon sanelemana myös liberopaidassa.

-Meillä on melko tapahtumarikas syksy takana. Hyvän alun jälkeen peli on ollu melkosta vuoristorataa ja kokonaisuudessaan vähän alakanttiin meni syyskausi.

Yksi joukkueen yleispelaaja vaihtoi maisemaa marraskuussa ja liberon ollessa puolisentoista kuukautta sivussa on Seppänenkin nähty muutaman kerran liberon paidassa.

-Muutenkin pieniä loukkaantumisia ja sairastelua ollut aika paljon joukkueessa, joten nyt noin kolmen viikon tauko peleistä tulee kyllä tarpeeseen.

Seppänen pelasi kaksi ottelua liberona ja muissa peleissä hänen pistekeskiarvonsa on ollut noin yhdeksän. Kauden piste-ennätys on 18 pinnaa Ostravaa vastaan.

Kladno on liigassa viidentenä 31 pinnalla voitettuaan 11 ottelua ja hävittyään kuusi. Dukla Liberec (45) johtaa sarjaa ennen Karlovarskoa (42), Ceske Budejovicea (34) ja VK Prahaa (33).

Cupissa joukkue on jo puolivälierissä eli voiton päässä kevään Final Four turnauksesta.

Teksti: Toni Flink

Back to top