Skip to Content

SUOMALAISET EUROKENTILLÄ, osa 1: Alangolla upea alkukausi – Suihkosen joukkueen peli ailahtelee

Kaisa Alangon Paris St.Cloud, Les Mariannes, on ollut alkukauden sensaatio Ranskan liigassa. Joukkue on liigassa peliä ennen runkosarjan puoliväliä toisena Alangon entisen seuran Nantesin jälkeen hävittyään vain kaksi peliä tusinasta pelaamastaan. Tappiot tulivat sarjakärki Nantesille ja -neloselle Tervillelle. Ranskan kärkikolmikon täydentää venäläisistä nuorista superlupauksista runkonsa muodostava Le Cannet.

-Syyskausi meni joukkueelta ehdottomasti odotettua paremmin. Toisaalta en kyllä myöskään tiennyt, mitä odottaa tältä Ranskan vuodelta, koska kun olin vuoden poissa, kuulin että sarja on parantunut ja myöskin tasoittunut ja runkosarjan sijoituksista käydäänkin tosi tiukkaa vääntöä.

-Meidän runkosarjan kakkossija ennen kierroksen viimeistä peliä on ihan mahtava ja ollaan me kyllä myös paljon tehtykin töitä sen eteen. Tuntuu myös, että joukkue on todella nälkäinen ja me kyllä pistetään kaikkemme likoon että pysyttäisiin liigan kärkikahinoissa.

Runkosarjan puoliväli täyttyy vuoden 2023 ensimmäisessä pelissä toisen pariisilaisjoukkueen, vain yhden pelun voittaneen Levalloisin vieraana.

-Sarjatilanne on kaikkiaan todella tasainen, joten mitä vaan voi vielä käydä ja kaikissa peleissä on iso panos. Todella mielenkiintoinen ja jännittävä kevätkausi siis tiedossa.

Alanko on pelannut käytännössä kaikki joukkueen pelit ykköspassarina oltuaan kentällä kaikissa joukkueen pelaamassa 50 erässä.

Käynnissä on Vaasan Kiiston kasvatin kymmenes kausi Euroopan kentillä. Viisi ensimmäistä meni Saksassa, kolme seuraavaa Nantesissa Ranskassa ja viime kausi puolittain Puolassa ja Italiassa.

-On myös ollut todella mahtavaa pelata paljon ja kantaa vastuuta.

Cupissa Paris St.Cloud kohtaa 1/16 -kierroksella tammikuun lopulla Chamalieresin vieraissa.

Entisistä Mestaruusliigan pelaajista Kertu Laak on pelannut erinomaisen alkukauden RC Cannesissa ollen koko liigan pistepörssin neljäntenä. Malina Terrell (Saint-Raphael), Jaelyn Keene (Nantes), Claire Felix (RC Cannes) ja Lena Lymareva-Flink (Vandoeuvre-Nancy) ovat myös kaikki joukkueensa avainpelaajia.

Suihkonen ollut vahva – joukkueen peli aaltoilee

Kolmatta kauttaan Ranskassa ja pariisilaisjoukkue Plessis Robinsonissa pelaava Niko Suihkonen pitää kauden avauspuolikasta hyvinkin epätasaisena. Oma peli sen sijaan on sujunut ja maajoukkueyleispelaajamme pistekeskiarvokin on makea 10,6.

-Huono sanoa, että hyvin olisi mennyt kun olemme sarjassa vasta tuolla sijalla. On ollut hyviä ja huonoja pelejä. Meillä liian paljon aaltoilee peli pelin sisällä. Pystytään voittamaan kenet vaan, mutta häviämään myös samoin. Tämä tietenkin kertoo myös sarjan tasaisuudesta.

Plessis Robinson voitti 13:sta pelaamastaan ottelusta Pro A-liigassa viisi ja on 14 joukkueen sarjassa 12:nnella tilalla. Pudotuspeleihin on matkaa nyt seitsemän pisteen verran.

Kotonaan Plessis-Robinson on ottanut vain yhden täyden pistepotin seitsemästä pelistä ja vieraistakin kolmen pisteen iltoja on nähty vain yksi. Viisieräisissä joukkue on ollut vahva (3-0).

-Meillä on ollut paljon loukkaantumisia, joka tietenkin vaikuttaa treeneihin kun ei saada hirveästi kuusi vs kuusi -harjoituksia.

-Positiivista on ollut ainakin se, että itse olen pysynyt kunnossa ja peli on kulkenut ihan hyvin. Paljon pitää parantaa että voidaan taistella playoffeihin pääsystä!

Pariisilaisten toisen päsäarjakauden ykköshammas on ollut 23-vuotias hakkuri Samuel Jeanlys, kun Euroopan mestari Antonin Rouzier on pystynyt pelaamaan vain hetken koko alkukauden aikana.

Joukkueen vuosi on vielä yhtä tärkeää peliä vailla, kun aatonaattona se matkaa naapuriseuran Paris Volleyn vieraaksi. Paris Volley on juurikin kahdeksantena sarjassa. Uusi vuosi käynnistyy 7. tammikuuta Tourcoingia isännöimällä.

Liigan kärjessä on Tours (32) ennen Chaumontia (29) Nantesia (27) ja Nazairea (26).

Teksti: Toni Flink

Back to top