Skip to Content

Suomalaisduo räjäytti Saksassa suurvoiton

Voitto Köykkä ja Fedor Ivanov olivat loistovireessä koko joukkueensa kanssa, kun Giessen yllätti Saksan ensimmäisessä puolivälierässä suurseura Friedrichshafenin. Naisten puolella Saksassa Roosa Koskelon Stuttgart varmisti runkosarjan voiton, kun taas Ranskassa Niko Suihkosen kausi on jo paketissa. Aaro Nikula on varmistanut Benfican kanssa paikkansa Portugalin finaaleissa ja Eemi Tervaportti sekä Kaisa Alanko odottavat apuja muualta runkosarjojen päätöskierroksella ykköspaikan ottamista sarjataulukossa.

🇩🇪
Roosa Koskelon Stuttgartilla oli taas tapahtumarikas viikko. Mestarien liigassa joukkue karsiutui puolivälierissä hävittyään 1-3 -kotipelinsä jatkoksi Italiassa Novaralle 0-3.

-Ottelupari ratkesi jo ensimmäisessä pelissä. Mielestäni meillä oli kotona mahdollisuus jopa voittaa, mutta ainakin saada paremmat lähtökohdat kuin mitä 1-3 -tappiosta tuli. Novara paransi sitten vielä peliä toiseen peliin paljon ja pelasivat todella fiksusti;. Putoaminen kolmannen kerran tällä kierroksella harmittaa, nyt oli ensimmäisen kerran realistiset mahdollisuudet päästä välieriin. Toki Euroopan kahdeksan parhaan joukossa on realistisesti kova suoritus Koskelo totesi.

Viikon toisessa ottelussa Stuttgart varmisti jo Saksan runkosarjan voiton kaatamalla Suvi Kokkosen Vilsbiburgin 3-0 (25-17, 25-18, 30-28).

-Vilsbiburgin kaksi kuusikon pelaajan puuttumista näkyi selvästi. Ei tullut kovaa vääntöä kuin kolmannen erän lopussa. Pistekin riitti meille runkosarjan mestaruuden varmistamiseksi, Koskelo kertasi huilattuaan suuren osan pelistä.

Suvi Kokkonen teki vieraille 13/+7.

Roosa Laakkosen Suhl säilytti mahdollisuutensa pudotuspeleihin voittamalla Aachenin 3-0 (25-19, 25-19, 25-23). Laakkonen teki 7/+4.

Kokkosen Vilsbiburg on ennen päätöskierrosta seitsemäntenä kaksi pistettä Laakkosen Suhlia ja Aachenia edellä. Vilsbiburg ja Suhl kohtaavat pudotuspelipaikkataistossa lauantaina. Aachen saa vastaansa sarjavitosen Wiesbadenin.

Daniela Öhman tuli kentälle kolmannessa erässä tehden 5/+3, kun Münster voitti kotonaan Dresdenin. Münster on pisteen Vilsbiburgin edellä kuudentena ja pelaa päätöskierroksella lauantaina sarjakakkosen Potsdamin vieraana ja on jo varma pudotuspelijoukkue.

Miehissä Saksassa päästiin jo pudotuspeleihin ja todella hienoissa suomalaistunnelmissa. Voitto Köykkä ja Fedor Ivanov olivat liekeissä, kun Giesen haki puolivålierien avauspeliin voiton ylemmässä jatkosarjassa pelanneesta suurjoukkue Friedrichshafenista 3-2 (25-20, 25-23, 13-25, 23-25, 15-7).

-Fedor ja Voitto hoiti homman tänään hienosti. Pojat tekevät aika isoa leimaa suomalaiselle lentikselle.. Tänään oli tärkeä voitto, mutta homma vasta alussa, kertasi maamiehiään syystäkin ylistäen Giesenin apuvalmentaja Antti Poikela.

Antti Ronkaisen BR Volleys otti odotetun helpon voiton omassa puolivälierien avauksessaan Hachingista 3-0 (25-16, 25-19, 25-10). Ronkainen kävi kentällä kahdessa viimeisessä erässä. Välieriin selviää kahdella voitolla.

Fedor Ivanov ja Voitto Köykkä – Giesen Grizzlies

🇮🇹
Luka Marttilan Monza on A1-liigan puolivälierissä tappiolla otteluvoitoin 1-2, kun kaikki kolme ottelua runkosarjan kakkosen Trentinon kanssa on päättynyt kotivoittoihin. Neljä peli pelataan sunnuntaina Monzan kotikentällä. Marttila ei ole puolivälieräsarjassa vielä saanut peliaikaa.

Piia Korhonen tykitti 20 pistettä, kun Soverato voitti A2-liigan 12 joukkueen ylemmässä jatkosarjassa 3-2 -voiton Bresciasta. Soverato on sarjan toiseksi viimeisenä heikkojen runkosarjasta hankittujen lähtöpisteiden myötä.

🇫🇷
Kaisa Alangon Paris St Cloud taistelee vielä päätöskierroksella runkosarjan voitosta, toki pisteen takamatkalta Mulhouseen nähden. Kun ensi viikonloppuna pelataan maan cupfinaali, niin runkosarjan päätöskierros nähdään vasta 8. huhtikuuta. Pariisilaiset pelaavat Cannesin vieraana ja Mulhouse saa vastaansa vielä pudotuspeleihin voitolla himoitsevan Vandoeuvre-Nancyn.

Lauantaina Alanko johti joukkueensa 3-1 -kotivoittoon entisestä seurastaan Nantesista.

Niko Suihkosen Plessis-Robinson paketoi kauden runkosarjan kahdenteentoista tilaan voitettuaan vieraissa Toulousen 3-1 (27-25, 18-25, 25-23, 25-23). Suihkonen palkittiin viimeisessä palveluksessaan kentän arvokkaimpana pelaajana 18/+12 tehojen myötä. Suomalaisen hyökkäys oli peräti 69% tehoilla.

🇵🇱
Eemi Tervaportti pelasi ottelun jälkipuolikkaan, kun Jastrzebski voitti vieraissa Radomin 3-0 (25-16, 25-15, 25-21) säilyttäen mahdollisuutensa runkosarjan voittoon. Tuomas Sammelvuon valmentama Kedzierzyn-Kozle voitti kotonaan Katowicen 3-0 (25-22, 25-14, 25-16).

Tervaportin Jastrzebski on ennen päätöskierrosta Puolan liigassa toisena pisteen Rzeszowia perässä. Sammelvuon Kedzierzyn-Kozle on neljäs, kaksi pistettä perässään olevaa Projekt Varsovaa edellä. Päätöskierroksella Tervaportti ja Sammelvuo ovat vastakkain Kedzierzyn-Kozlessa ja Rseszow kohtaa puolestaan vasta 12:ntena olevan Katowicen vieraissa.

🇨🇿
Niklas Seppäsen Kladno hävisi Tsekin liigan puolivälieräissä Lvi Prahalle otteluvoitoin 1-3. Neljännessä välierässä Kladno hävisi kotonaan 1-3 (32-34, 23-25, 25-20, 21-25) Seppäsen tehtyä 14/+5. Liigan välieräpareiksi muodostuivat Karlovarsko – Lvi Praha ja Liberec – Ceske Budejovice.

🇵🇹
Aaro Nikulan Benfica selvitti tiensä puhtaasti 3-0 -välierävoitoilla Portugalin finaaleihin. Benfica antoi Leixoesille vain yhden erävoiton kolmeen otteluun. Suomalainen on ollut ottelusarjassa kakkoshakkurin roolissa tehden peleihin 1/0, 4/+2 ja 2/0. Toisessa välieräparissa Fonte Bastardo ja Sporting ovat tasatilanteessa 1-1.

Jutta Riikosen Kairos Acores putosi välieräsarjassa Portolle otteluvoitoin 0-3 ilman ensimmäistäkään erävoittoa. Riikosen saalis oli välierissä 3/0, 4/-1 ja 7/-3.

🇧🇪
Belgian liigassa on edetty ylemmän jatkosarjan puoliväliin. Niklas Breilinin Gent hävisi kotonaan Maaseikille 1-3 (26-24, 19-25, 18-25, 34-36). Breilinin vastaanotto oli 56 % (25 kappaletta). Jiri Hänninen teki 11//0 (hyök 10/23, 1 torjunta) Menenin lyötyä Aalstin jännärissä 3-2 (15-25, 25-23, 25-14, 23-25, 15-13). Gent on sarjassa viides kahden pisteen päässä edellään olevasta Menenistä.

🇳🇱
Alankomaiden liigassa Jere Heiskasen ja Samuli Kaislasalon Orion on ylemmässä jatkosarjassa kolmantena ja Juho Kauniston Limburg putosi neljänneksi kärkinelikon ollessa kolmen pisteen sisällä. Orion löi vieraissa Limburgin 3-2 Kaislasalon tehdessä 19 ja Heiskasen 13 pistettä. Kaunisto jäi pisteittä Kaislasalo on liigan pistepörssissä kahdeksannella tilalla 68 pisteellä ja Heiskanen sijalla 13 (63), kun sitä johtaa ex-Loimu Johan Gruvaeus (103).

🇨🇭
Antti Ropposen Näfels pelaa Sveitsin pronssipeleissä ensi lauantaista alkaen Chenoista vastaan. Välierissä Schönenwerd löi Näfelsin 3-1 voitettuaan kolme viimeistä peliä.

🇰🇷
Tomi Tiilikaisen ja Kasper Vuorisen valmentama Incheon Korean Airlines Jumbo odottaa seurahistoriansa kuudenteen perättäiseen finaalisarjaan vastaansa tiistain ratkaisevan välierän Hyundai Skywalkers -Kepco -voittajaa. Finaalit alkavat jo torstaina ja mestaruus ratkeaa kolmella voitolla.

🇯🇵
Peetu Mäkisen Voreas Hokkaido (23-2) päätti Japanin 2-liigan runkosarjan ykköspaikalle. Voreas voitti Aisinin 3-0 ja Viatinin 3-1. Mäkiselle otteluihin 20 ja 9 pistettä. Mäkinen oli runkosarjan pistepörssin 12:s. 14 pisteen ottelukeskiarvolla.

🇪🇪
Milja Raitis ja TalTech aloittivat perjantaina Viron liigan finaalit 2-3 -kotitappiolla TÚ/Bigbankille. Raitis teki avausfinaaliin 14/+1. Mestaruus ratkeaa kolmella voitolla seuraavan finaalien ollessa torstaina.

🇹🇷
Jessica Kososen TED Kolejiller ei omaa enää pudotuspelimahdollisuuksia Turkin 2-liigassa . Kososen ankaralaisjoukkue on sijalla kahdeksan neljän parhaan selviytyessä pudotuspeleihin kaksi peliä ennen sen runkosarjan loppumista.

🇸🇪
Joona Huhtakankaan passaroima ja Jukka Lehtosen valmentama Sollentuna on kiinni suuryllätyksessä Ruotsissa johtaen runkosarjan seitsemännen tilan jälkeen puolivälierissä 2-1 runkosarjan kakkosta Falkenbergiä. Sollentuna voitti avauspelin kotonaan 3-1, hävisi vieraissa niukasti 2-3 ja voitti vieraissa kolmannen pelin 3-1. Näin sillä on välieräpaikka katkolla kotona maanantaina.

Naisten liigassa Lehtosen valmentama Sollentuna putosi puolivälierissä Iida Murron Örebrolle voitoin 0-3. Murto pelasi ”hajavaihtoja” kolmessa ottelussa. Vastaansa välierissä Örebro saa Gislavedin tau Hylte Halmstadin.

🇭🇺
Salla Karhun Bekescsabai johtaa Unkarin puolivälieräsarjaa 2-0 MAV Elorea vastaan. Karhu kävi muutamaan otteeseen vaihdosta kentällä kahdessa ensimmäisessä puolivälieräpelissä.

Back to top