Skip to Content

Suloisen katkera yhdeksäs tila Gstaadista Ahtiaiselle ja Lahti-Liukkoselle

Niina Ahtaiainen ja Taru Lahti-LIukkonen ovat tänä kesänä osoittaneen nousseensa beach volleyssa maailman kärjen välittömään tuntumaan. Sveitsin Gstaadissa kaksikko sijoittui perjantaina yhdeksänneksi korkeimman maailmankiertueen kategorian kisassa eli Elite16 -turnauksessa. Paikka kahdeksan parhaan joukossa oli sekin hyvin lähellä.

Kaksikon tilille napsahti 600 tärkeää rankingpistettä, joilla on suuri arvo suoria pääsarjapaikkoja ajatellen tulevissa turnauksissa.

Perjantaina ensimmäisellä pudotuspelikierroksella suomalaispari voitti upealla pelillä turnauksessa kakkoseksi sijoitetut saksalaiset Chantal Laboureur / Sarah Schulz 21-17, 21-17. Saksalaispari oli aiemmin tällä kaudella Dohassa finaalissa.

Taru Lahti-Liukkonen:

– Tänään ruvettiin painamaan heti alusta saakka kovalla syötöllä. Se vaikeutti vastustajan pelaamista ja näin saimme hyvin breikkipisteitä. Kylmä joki jaloille ja seuraavaksi Latvian kimppuun.

Iltapäivällä vastaan asettuivat neljännesvälierässä Tokion olympianeloset, latvialaiset Anastasija Kravcenoka / Tina Graudina. Avauserässä suomalaiskaksikko nousi kolmen pisteen takaa vielä tasoihin, mutta latvialaiskaksikko kuittasi erän jatkopalloilla. Toinen oli suomalaisten hallintaa, mutta kolmannen erän loppurutistus jäi tällä kertaa näkemättä. Latvialaisten voittonumerot olivat 20-22, 21-14, 10-15.

Latvialaispari on sijoitettu turnauksessa kuudenneksi ja he sijoittuivat Rooman MM-kisoissa kolme viikkoa sitten yhdeksänneksi. Latvialaiset olivat aiemmin tänä kesänä jo Rosarion Elite16 -kisassa finaalissa.

Gstaadin Elite16 -turnauksessa on poikkeuksellisesti mukana suoraan pääsarjassa 32 paria. Palkintorahana jaossa on molemmissa sarjoissa 150 000 dollaria, josta suomalaispari osuus oli 4 000 dollaria.