Skip to Content

SM-biitsikiertueen avaukseen mukaan 41 paria kovien kärkiparien johdolla

Beach volleyn aikuisten SM-kiertue starttaa tulevana viikonloppuna 17.-19.6. Sastamalasta. Mukaan ilmoittautui kaikkiaan 41 paria, 18 miehiin ja 23 naisiin. Mukana on miehissä maan terävin kärki ja naisissa ovat myös mm. hallitsevat Suomen mestarit ja pronssinaiset mukana.

Turnauksen Villit kortit:
Miehet: Urpo Sivula / Valtteri Tuomisto (Team VillaSandsund)
Naiset: Pinja Jokela / Hanna Kimpanpää

Miehissä mukana on 18 paria, joista neljä aloittaa karsinnoista. Miesten turnauksen suosikkeja ovat maailmankiertueen Future-kisoissa mitaleillakin tänä kesänä olleet hallitsevat Suomen mestarit ja neljä kautta lyömättöminä kotimaisia pareja vastaan esiintynyeet Jyrki Nurminen / Santeri Siren. Kuumimmat haastajat ovat SM-hopeapari Pekka Piippo / Teppo Pulkkinen ja Joona Ilomäki / Akseli Kouki.

Miesten turnaus

Naisissa mukana on 23 paria, joista yhdeksän saa suoran pääsarjapaikan. Turnauksen suosikkeja ovat Yhdysvalloissa yliopistopelejä pelanneet hallitsevan Suomen mestarit Vilhelmiina Prihti / Aliisa Vuorinen haastajinaan SM-pronssinaiset Katja ja Tuuli Metsäkoivu, Anniina Muukka / Anna Rantala sekä viime kesän Sastamalan pronssinaiset Henna Suomalinen / Noora Kumlander.

Naisten turnaus

Karsinnat pelataan perjantaina kello 18-20. Naisilla on luvassa seitsemän ja miehillä kaksi karsintaottelua.

Naiset aloittavat pääsarjan lauantaina kello 9.00 ja 10.00 pelattavilla otteluilla, miehet kello 11.00 ja 12.00.

Miehissä Sastamala Openin voittoa puolustavat Jyrki Nurminen / Santeri Siren. Naisten viime kesän voittajista Karin Lundqvist ei ole mukana, mutta Pinja Jokela esiintyy hiekoilla nyt Hanna Kimpanpään kanssa.

Sastamalassa pelataan myös junioreiden SM-kiertuetta ja JNBT-osakilpailut.

Turnauksen johtaja ja organisoija, VaLePan urheilu- ja tapahtumajohtaja Hanna Arve-Talvitie on iloinen tapahtuman suuresta suosiosta.

– Yhteensä eri sarjoihin on ilmoittautunut yli 350 pelaajaa. Kaalisaaren ja Vinkin biitsikentät ovat tiiviissä käytössä aamusta iltaan. Kaikkiaan turnaus tuo Sastamalaan 2000-3000 ihmistä. Tämä on iso piristysruiske Sastamalalle, kaupoille, ravintoloille yms. elinkeinoelämälle. Turnauksen järjestelyissä on mukana satakunta JunnuValepan ja VaLePan talkoolaista sekä viisi OP-kesäduunin kautta palkattua työntekijää. 

Sastamala Openin ohjelma
15.6. U14 Beach Volley, Kaalisaari ja Vinkki
16.6. U18 Beach Volley, Kaalisaari ja Vinkki
17.6. Jyrki Nurminen Challenge Tour
17.6. -19.6. Aikuisten SM Beach Volley osakilpailu karsinta, Kaalisaari
18.6. Jyrki Nurminen Beach Volley Tour naiset, Vinkki
19.6. Jyrki Nurminen Beach Volley Tour miehet, Vinkki

Back to top