Skip to Content

Seppo Sammelvuo Lentopalloliiton kunniapuheenjohtajaksi

Seppo Sammelvuo on nimitetty Suomen Lentopalloliiton kunniapuheenjohtajaksi. 80-vuotias Sammelvuo vastaanotti ainutlaatuisen tittelin lauantaina Tampereella järjestetyssä Lentopallogaalassa. Edellinen pitkäaikainen kunniapuheenjohtaja oli Rune Nylander, joka menehtyi viisi vuotta sitten 2019.

Seppo Sammelvuon vaikutus suomalaiseen lentopalloon on ollut todella moninainen ja valtaisa.

Pudasjärveläinen Sammelvuo toimi kymmenen vuotta Lentopalloliiton puheenjohtajana ja kahdeksan liittovaltuuston puheenjohtajana. Lisäksi hän on toiminut muun muassa pariinkin otteeseen pitkään Pudasjärven Urheilijoiden puheenjohtajana rakentaen 50 siellä asumansa vuoden aikana paikkakunnasta yhden suomalaisen lentopallon hienoimmista pelaajahautomoista.

Sammelvuo on muun muassa liikuntaneuvos, rehtori sekä luonnontieteiden kandidaatti. Yhdessä vaimonsa Mervin kanssa he ovat kasvattaneet viisi lastansa lentopallon maajoukkuepelaajiksi.

Seppo Sammelvuo on pelaajana 45-vuotiaiden Suomen mestari sekä myös pesäpallon miesten Suomen mestari vuodelta 1963.

Seppo Sammelvuo vastaanotti kunniapuheenjohtajan arvonimen lauantaina Tampereella järjestetyssä Lentopallogaalassa. (Kuva:Jami Ivanoff)

Karhumaalle, Ala-Nissilälle ja Oksaselle kultaiset kunniamerkit

Terttu Karhumaalle, Olavi Ala-Nissilälle sekä Jouni Oksaselle on myönnetty Lentopaliiton kultainen kunniamerkki. Ne luovutettiin Tampereella Lentopallogaalassa lauantaina.

Liiton kultaisen kunniamerkin voi saada liiton kunniapuheenjohtaja tai kunniajäsen tai erittäin merkittävän ja pitkäaikaisen toiminnan lajin hyväksi tehnyt henkilö. Kunniamerkit myöntää liittovaltuusto.

Samanaikaisesti voi olla enintään 10 kultaisen kunniamerkin haltijaa. Uusien haltijoiden myötä heitä on nyt seitsemän:

Pentti Niemelä 1989
Seppo Sammelvuo 2009
Rauno Saari 2011
Mauri Niemi 2021
Terttu Karhumaa 2024
Jouni Oksanen 2024
Olavi Ala-Nissilä 2024

Suomen Lentopalloliiton uudet kultaisen ansiomerkin omistajat Terttu Karhumaa, Olavi Ala-Nissilä ja Jouni Oksanen. (Kuva: Jami Ivanoff)
Back to top