Skip to Content
Euroopan cupit

Savo Volleyn Europelit päätökseen Romaniassa

Arcada Galati päätti Savo Volleyn Europelitaipaleen keskiviikkona Romaniassa. Kotijoukkue otti Kuopiossa viikkoa aiemmin hankitun 3-1 -voiton jatkoksi toisen voiton samoin numeroin. Erät menivät nyt 25-15, 28-30, 25-18, 25-21.

Vastaan seuraavalla kierroksella romanialaisjoukkueella tulee italialaisjoukkue Piacenza, joka löi turkkilaisen Fenerbahcen kaksi kertaa luvuin 3-1.

Hävityn avauserän (15-25) jälkeen Savo Volley tarvitsi jatkopaikkaan neljä perättäistä erävoittoa. Ensimmäisen näisti savolaiset rutistivatkin nimiinsä jatkopalloilla 30-28, mutta siihen vieraiden juhlat päättyivät. Arcada vei kolmannen ja neljännen erän jo selvemmin.

Hienoiset toiveet saivat lisäpotkua heti kolmannen erän alussa, kun Savo Volley karkasi jo 0-4 -johtoon. Johto ei kuitenkaan kestänyt, ja harmillisesti tasoittava piste tuomittiin kotijoukkueelle sinivalkoisin silmin katsottuna tuomarivirheellä: Veikka Lindqvist löi kakkospaikalta viistolyönnin, joka tuomittiin osuneeksi antenniin. Antennikosketus tuli vieraiden mielestä torjujalle. Tuloksena ei siis ollut pistettä, vaan tasoitus – ja varoitus kapteeni Andrus Raadikille.

Savo Volley menetti episodissa hieman otettaan, mutta onnistui vielä kokoamaan itsensä ja oli vielä erässä vahvasti kiinni tilanteessa 13-12. Sen jälkeen kotijoukkue kiristi otettaan, ja karkasi vastustamattomasti erävoittoon, mikä merkitsi siis samalla jatkopaikan ratkeamista romanialaisille.

Jatkopaikan ratkettua kotijoukkue vaihtoi lähes koko seitsikkonsa, mutta eurooppalaisen huippujoukkueen rosterista löytyi sen verran kovia pelimiehiä, että merkityksetön neljäskin erä meni kotijoukkueelle.

– Peli ratkesi pitkälti omiin virheisiimme, murehti Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

– Neljään erään kolmekymmentä virhettä aloituksilla ja vastaanotoilla on yksinkertaisesti liikaa tuon tasoista joukkuetta vastaan.

– Kuvaavaa on, että toisessa erässä kolme eräpalloistamme päättyi syöttövirheeseen.

– Syötöissä pitää tietenkin ottaa riskiä, mutta toisaalta jokaisen pelaajan pitäisi pystyä kontrolloimaan itseään niin, ettei virheitä tule.

Vastustajan valmentaja Sergiu Stancu antoi arvostusta suomalaisille vierailleen.

– Tiesimme, että ottelusta tulee vaikea, sanoi Stancu.

– Kunnioitan suomalaista lentopalloilua, korosti Stanciu.

– Ensimmäinen erä tuli varsin helposti, mutta toisessa menetimme kontrollin. Olen iloinen jatkopaikasta.

Valmentaja Stanciu oli joukkueen peräsimessä myös kolme vuotta sitten, kun samat joukkueet kohtasivat, silloinkin CEV Cupissa. Tulos oli tuolloin sama – romanialaisille jatkopaikka.

– Meillä on tällä hetkellä kolme samaa pelaajaa, mitkä olivat mukana silloin, tiesi Stanciu.

Savo Volley pelasi ensimmäiset kaksi erää tutulla kokoonpanolla, missä hakkurina oli Veikka Lindqvist, passarina Ilja Ivanov, keskipelaajina Jakub Kovac ja Aleksei Zhbankov ja yleispelaajina Michael Michelau ja Andrus Raadik. Maciej Madej ja David Kisiel kävivät tuplavaihdon myötä myös kentällä.

Michelau keräsi eniten pisteitä, mutta teki sen verran virheitä, että jäi tehotilastossa pinnan verran miinukselle. Hakkureista Kisiel oli kollegaansa hieman edellä ja teki pisteet 10/+5.

Vastustajalla oli kokoonpanossaan edelliseen otteluun verrattuna uusi mies – keskitorjuja uzbekistanilainen Akhrorjon Sobirov oli tehokas varsinkin torjunnoissa, joita hän napsi neljä kappaletta.

Hakkuri Daniel Malescha oli pistekuningas (18/+13).

Timo Tolvanen oli kokonaisuutena varsin tyytyväinen Savo Volleyn tämän kauden eurotaipaleeseen.

– Pelasimme kaikki pelit hyvin, eikä varsinaisia notkahduksia tullut. Tuolla tasolla helpottaisi elämää, jos tuolla tasolla pelaisimme Mestaruusliigaa koko ajan. Siellä niitä notkahduksia on tullut.

Ottelutilasto

Kuva: Tapio Hartikainen

Back to top