Skip to Content
Euroopan cupit

Salossa näkee tiistaina yhdellä Eurolla lentopalloa maailman huipulta – Monza päätösvieraaksi Mestarien liigassa

Naisten lentopallon Mestarien liiga päättyy LP Salon osalta tiistaina melkoiseen herkkupalaan Italian A1-liigan kärkijoukkueen Vero Volley Monzan saapuessa Saloon. LP Salo ja sen yhteistyökumppanit tarjoavat tuulahduksen maailman aivan huipulta katsojille vain yhden euron pääsylippuhinnalla. Lisäksi ottelu on nähtävissä tutusti Yle Areenasta ja TV2:sta.

LP Salo pääsee peliin voitto alla, kun se edellisessä kamppailussa otti ensimmäisenä suomalaisena naisjoukkueena otteluvoiton Mestarien liigan lohkovaiheessa ranskalaisesta ASPTT Mulhousesta. Panosta ei suuremmin salolaisilla ole, lohkosijoitus voisi parantua erävoitoilla kolmanneksi.

Monzalla panokset ovat isot, sillä lohkovoittajana tästä lohkosta etenee jatkoon VakifBank Istanbul. Kun vain kolme parasta viidestä lohkokakkosesta selviää pudotuspeleihin, tarvitsee Monza mahdollisimman puhtaan voiton Salosta ja senkin jälkeen muista lohkoista apuja.

Monza on kahdessa edellisessä kotimaansa liigapelissä voittanut kovimmat haastajansa: Scandiccista 3-0 viikonloppuna ja edellisessä pelissä kaatui Coneglianon 3-1 vieraissa

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Italiassa Monzan voittoon 3-0 (25-13, 25-23, 25-14). Ensimmäisessä joukkueiden kohtaamisessa 21. joulukuuta nyt oletetusta ykkösseitsikosta aloitti pelin vain Alessia Orro, Magdalena Stysiak ja libero Beatrice Parrocchiale. Serbialainen yleispelaaja Brankica Mihajlovic lähti joukkueesta ja USA;n maajoukkuenainen Dana Rettke iittyi ryhmään tuon ottelun jälkeen.

Joukkueen kirkkaimpaan tähtikaartiin kuuluvat Italian EM-kultaan viime syksynä johtanut passari Alessia Orro, samassa joukkueessa menestynyt Italian liigan torjuntatilaston ykkönen keskipelaaja/kapteeni Anna Danesi, maailman laitapelaajaeliittiin kuuluva peräti 203-senttinen puolalainen Magdalena Stysiak sekä puolalaisen kanssa tehtäviä jakava belgialaishakkuri Lise Van Hecke. Yleispelaajina Monzalla nähdään tällä hetkellä myös EM-kultamitalisti 2021 Alessia Gennari ja valkovenäläinen Anna Davyskiba. Liberona pelaa Beatrice Parrocchiale.

Italialaisjoukkueen päävalmentajana toimii toista kautta italialainen 39-vuotias Marco Gaspari. Viime vuoden CEV cupin voiton lisäksi Gasparin uran kruununa on Mestarien liigan voitto 2008 Perugian apuvalmentajana.

Lisäksi yhdysvaltalainen Dana Rettke liittyi joukkueeseen yliopistouransa päättymisen jälkeen vuodenvaihteessa. Wisconsinin yliopiston Rettke johti historian ensimmäiseen NCAA-mestaruuteen juuri ennen joulua ja hänet valittiin koko sarjan parhaana pelaajana. Jo yliopistouransa aikana Rettke ehti myös voittamaan USA:n joukkueen Nations Leaguen kultaa 2019 ja oli mukana varmistamassa olympiakultaa voittaneen USA:n kisapaikkaa olympiakarsinnoissa.

Ottelu nähdään suorana Yle Areenassa kello 18 alkaen ja TV2:ssa jälkilähetyksenä kello 18 olympialähetysten keskellä. Selostajana toimii Kalle Pallonen ja asiantuntijana Konstantin Shumov.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen:

– Olen aika tyytyväinen miten tähän asti on tässä liigassa pelattu. Ihan ohi ottelua ei ole tullut ja olemme päässeet monesti 20 pisteen tuntumaan jo näitä kahta huippujoukuettakin (Vakifbank, Monza) vastaan. Totta kai erityismakeaa oli voitto edellisestä pelistä.

– Monza on tällä hetkellä jopa maailman kolmen parhaan joukkueen joukossa. Joukkueen keskipeli on vahvaa ja torjunta on kovaa isolla ulottuvuudella. Siinä on meille iso haaste. Italiassa pärjäsimme kaksi ensimmäistä erää, mutta kolmannessa oli vaikeaa. Jotain Suomen kentiltä erilaista pitänee siihen keksiä.

– Tavoite on edelleen sama: parempi haastaminen kuin avauspelissä. Kun siellä haastettiin yhdessä erässä ihan loppuun asti, on haaste kova.

Hakkuri Iina Andrikopoulou:

– Italiassa kyllä nähtiin, että kyllä me voidaan Monzaa haastaa. Siellä toisessa erässä oltiin jo lähellä erävoittoa. Jokainen pallo on voitettavissa ja niistä jokainen pitää pelata täysillä. Uskoa tarvitaan omaan tekemiseen, jotta saadaan Monzaa horjutettua. Sisuuntuneena haetaan toista voittoa, kun alla on hyvä voitto Mulhousesta.

Back to top