Skip to Content

Saksa Veljeksille mitä mainion vastustaja Rovaniemen maaotteluihin

Miesten EM-lopputurnaukseen valmistautuva lentopallomaajoukkue saa mitä mainiomman vastustajan Rovaniemen maaotteluihin Santasportilla perjantaina kello 18 ja lauantaina kello 17. Saksa kuuluu maanosan kärkimaihin ja oli viime EM-kisoissa kuudes sekä mukana myös kesän Nations Leaguessa.

Päävalmentaja Joel Banks on todella tyytyväinen näin kovan vastustajan saamiseksi tässä vaiheessa EM-leiritystä.

-Toivotamme erittäin lämpimästi Nations League -joukkueen Saksan meidän vieraaksi tänne Rovaniemelle. Tämä on ensimmäinen kerta minun päävalmentajakaudella, kun pelaamme Saksaa vastaan. Vastustajaan on tietysti linkkejäkin, kun osa meidän pelaajista on pelannut Bundesligassa ja osa jopa heidän kanssaan.

-Odotan pelejä suurella mielenkiinnolla erittäin hyvin leirijakson jälkeen, poislukien loukkaantumiset. Totta kai meidän osaamisen testaaminen näin kovan luokan joukkuetta vastaan on meille erinomainen asia.

-Saksa on pari pykälääkin kovempi joukkue, kun meidän tämän kesän aiemmat vastustajat. Se on fyysinen joukkue kovalla syöttöpaineella ja torjunnalla. Meidän tulee ymmärtää jokaisen pallon merkitys entistäkin paremmin.

-Näiden pelien näyttöpaikka on myös iso, sillä tämän jälkeen pitää miettiä joukkuetta Romaniaa vastaan pelattaviin peleihin sekä EM-valintoja.

Volejbal- CEV Volleyball European Golden League 2023 SLOVAKIA vs FINLAND in Nitra, City Hall 10.06.2023. Foto Ján Súkup – Štartfoto

Köykkä innoissaan Saksan kohtaamisesta

Maajoukkueen vakiomieheksi jo itsensä pelannut libero Voitto Köykkä odottaa tietysti jo kovasti pelihommiin pääsyä.

-Leiri on mennyt hyvin paria harmittavaa loukkaantumista lukuunottamatta ja Veljekset on hyvässä tikissä. Huomaa, että kaikki on tehny kesällä kovaa treeniä ja se on menny perille.. Oma kunto on hyvä ja oon kesän pystynyt treenaamaan ilman minkäänlaista vaivaa niin on ollut kiva treenata.

-Tärkeintä on päästä taas pelaamaan porukalla ja kehittää sitä yhteistä peliä entuudestaan. Saksa on fyysinen ja taitava porukka. Heillä on paljon pelaajia maailman huippuseuroissa ja -liigoissa. Kun pelataan omaa nopeeta peliä ja jätetään turhat virheet pois, niin voi olla vastustaja ihmeissään, Köykkä kertoo.

Veljeksien leiritykseen on tuonut ikäviä sivumakuja Petteri Tyynismaan lonkkavamMa, joka estää miehen esiintymisen EM-lopputurnauksessa. Lisäksi Severi Savonsalmi on ollut poissa joukkueen harjoitteluvahvuudesta. Hänen tilanteesta tiedotetaan, kun tilanne tarkentuu.

Suomen EM-urakka käynnistyy Bulgarian Varnassa 30.8. Kroatiaa vastaan. Tätä ennen Saksa-otteluiden lisäksi Veljekset pelaavat Romaniassa kaksi virallista ottelua ja yhden harjoituspelin 19.-21.8.

Saksalla vielä neljä 2014 MM-mitalistia riveissään

Saksa on maailmanrankingissa tällä hetkellä 15:s, Suomi 22:s. Kesän Nations Leaguessa Saksa oli 11:s voitettuaan kolme ja hävittyään yhdeksän peliä. Viime EM-lopputurnauksessa 2021 Saksa oli puolivälierissä, jossa se hävisi Italialle 0-3 loppusijoituksen ollessa kuudes. Viime vuosien aikana Saksan kirkkaimmat meriitit ovat MM-pronssi 2014 sekä EM-hopea 2017.

Suomi on kohdannut Saksan miesten maaotteluissa 37 kertaa vuosina 1990-2017. Suomi on voittanut 18 kertaa ja Saksa kerran enemmän. Edelliset kohtaamiset ovat maaottelut 2017 Bochumissa ja Kuopiossa, joista Suomi voitti yhden ja Saksa kolme.

Saksa pelaa EM-lopputurnauksen alkulohkonsa Italiassa, jossa muut joukkueet ovat Belgia, Viro, Serbia ja Sveitsi.

Saksan päävalmentajana toimii vuoden 2014 maailmanmestari ja 2009 Mestarien liigan voittaja puolalainen Michal Winiarski (39).

Joukkueen kovimmat nimet ovat hakkuri György ”Georg” Grozer, passari Lukas Kampa, yleispelaajat Cristian Frommja Denis Kaliberda. Koko nelikko oli jo 2014 saavuttamassa Saksalle MM-pronssia Katowicessa.

Ottelut ovat nähtävissä selostettuina monikameratuotantoina Lapin Kansan ja Kalevan verkkosivuilla. Ottelut ovat näkee 4.90 euroa / kk maksavalla määräaikaistilauksella.

Saksan kokoonpano

Passarit: Lukas Kampa (C), Johannes Tille
Yleispelaajat: Christian Fromm, Moritz Reichert, Ruben Schott, Moritz Karlitzek, Denis Kaliberda.
Hakkurit: Linus Weber, György Grozer
Keskipelaajat: Lukas Maase, Tobias Krick, Florian Krage, Anton Brehme.
Libero: Julian Zenger

Suomen kokoonpano
(maaottelumäärä)

Passarit:
2 Tervaportti, Eemi (245), Jastrzebski (POL),193, 6 EM-kisat
21 Ivanov, Fedor (52), Giessen (GER), 195 , 1 EM-kisat

Hakkurit:
12 Nikula, Aaro (30), Arcada Galati, 212,1 EM-kisat
13 Jokela, Joonas (54), Savo Volley, 202, 1 EM-kisat
16 Kaislasalo, Samuli (52), Orion (NED), 203, 1 EM-kisat

Liberot:
8 Köykkä, Voitto (30), Gdansk (POL), 179, 1 EM-kisat
19 Breilin, Niklas (50), Giessen (GER), 178, ei EM-kisoja

Yleispelaajat:
1 Ronkainen, Antti (71), Plessis-Robinson (FRA) 189, 2 EM-kisat
3 Hänninen, Jiri (21), 2Berlin RCV (GER),193, ei EM-kisoja
7 Suihkonen, Niko (62), Plessis Robinson (FRA), 190, 2 EM-kisat
10 Marttila. Luka (17), Monza (ITA) 197, ei EM-kisoja
23 Mäkinen, Sakari (45), Orion (NED), 189, 1 EM-kisat

Keskipelaajat:
11 Haapaniemi, Miika (8), Hurrikaani-Loimaa, 203, ei EM-kisoja
14 Niinivaara, Nuutti (17), Hurrikaani-Loimaa, 198, ei EM-kisoja
15 Leinonen, Miro (15), VaLePa, 205, ei EM-kisoja
22 Zhbankov, Aleksei (0), Raision Loimu, 204, ei EM-kisoja

Päävalmentaja Joel Banks
Apuvalmentajat Oskar Muurinen ja Mikko Häyrinen
Fysiikkavalmentaja Teemu Rauhala
Tilastot Ari-Heikki Kulmala
Joukkueenjohtaja Satu Lehto
Fysio Marko Panu
Viestintä Toni Flink

Back to top