Skip to Content

Roosa Koskelolle Saksan cupmestaruus

Roosa Koskelo juhli Saksan lentopallon cupmestaruutta sunnuntai-ilta Wiesbadenissa, kun Stuttgart esiintyi suorastaa murskaavasti lyöden finaalissa Dresdenin 3-0 (25-17, 25-15, 25-15). Koskelo on nyt kolmen eri maan cupmestari: Suomen (2012, 2014, 2015), Slovenian (2017, 2018) sekä Saksan (2022).

Naisten cupfinaali siirrettiin kertaalleen perinteisestä Mannheimin megatapahtumasta eteenpäin Dresdenin koronasotkujen myötä.

– Olimme ehkä vähän ärsytetyssä tilassa tämän cupin osalta. Odottaminen on ollut aika raskastakin tämän kauden toisen päätapahtuman osalta. Aika erilainen cupkokemushan tämä oli, kun ei pelattua Mannheimissa 12 000 katsojan edessä, kuten alunperin piti. Nyt katsojia oli 1128 Wiesbadenissa, joista suurin osa oli onneksi meidän faneja, Koskelo puhisi. 

– Oli yllätys, että peli oli noin selvä. Olimme parempia ihan kaikilla osa-alueilla. Jopa itsellä oli kentällä välillä sellaisia ”VAU-hetkiä”, miten hyvin me pelaamme. Itsellä oli ihan ”turistiolo”, kun töitä ei tullut oikeastaan laisinkaan. Eipä sillä ole mitään merkitystä, kun muuten peli kulkee noin hyvin. En muista, että olisimme näin hyvin pelanneet tällä kaudella aiemmin.

– Cup on yhdestä pelistä kiinni ja tänään meillä oli oikeassa paikassa hyvä päivä. Pitkät kolme vuotta on tultu ekasta Mannheimin cupfinaalista nyt tähän mestaruuteen. 

30-vuotias Koskelo pelaa Stuttgartissa nyt neljättä kautta. Tänä aikana palkintokaappiin on tullut tämän cupmestaruuden lisäksi Saksan mestaruus sekä hopea sekä kaksi Saksan cuphopeaa

Mestaruusjuhliin Stuttgart pääsee vasta myöhemmin tällä viikolla ja niistä voi tulla tuplajuhlat. CEV Cupin jälkimmäinen finaali nimittäin pelataan tiistaina Stuttgartissa. Stuttgartin on voitettava ottelu Eczacibasia vastaan vähintään 3-1 viedäkseen ratkaisun kultaiseen erään.

Back to top