Skip to Content

Roosa Koskelo lentopallon CEV Cupin finaaliin

Suomalaislentopalloilija Eurocupin finaaleissa ei ole meille ihan jokakeväistä herkkua, mutta nyt sitä on tarjolla. Roosa Koskelon Allianz Stuttgart selviytyi tiistai-iltana naisten toiseksi korkeimman cupkisan CEV Cupin finaaliin. Stuttgart otti vieraissa aiemmin haetun 3-1 -voiton jatkoksi puhtaan 3-0 (25-16, 26-13, 25-10) -voiton kroatialaisesta Mladost Zagrebista.

Roosa Koskelo:

– Melkoinen ilta…seura oli tehnyt isot bannerit joukkueille ja esittelyn yhteydessä pidettiin myös puheita sekä hiljainen hetki käynnissä olevan Ukrainan sodan huomioimiseksi. Tunnelma hallissa oli ihan päinvastainen kuin yleensä, riehakkuus oli poissa. Aika tunteikkaaksihan tilanne veti ja silmäkulmia pyyhittiin. En muista olleeni itse koskaan noin tunteikkaassa tilassa ennen peliä. On niin paljon isommista asioista kyse. Kaikki muu tuntuu niin mitättömältä. Toisaalta taas lentopallo on saanut kaikesta hulluudesta omia ajatuksia edes hetkeksi pois.

–  Onneksi meillä on ollut Eurocupin pelejä, kun Bundesliigan pelejä on peruttu paljon, näin olemme saaneet tarpeeksi pelejä.

– Aikalailla flowssa oltiin tämä ilta – meidän hallintaa alusta loppuun ihan ensimmäisen erän Zagrebin pyristelyjä lukuunottamatta. Meitä on toki hankala voittaa kotona.

Vastustajaksi finaaleihin Stuttgart saa turkkilaisen Eczacibasin, joka voitti romanialaisen Alba Blaj´n kaksi kertaa välierissä 3-0.  Finaalit pelataan 15.3. Turkissa ja 22.3. Saksassa. Eczacibasin riveissä pelaavat mm. serbialaistähdet Tijana Boskovic ja Maja Ognjenovic.

– Tämä on meille kaikille nyt ensimmäinen eurofinaali. Vähän uusi tilanne, että lähdemme haastajina peleihin. Vähän on itsellä vielä hämillään oleva fiilis tästä finaalipaikasta, Koskelo katsoi jo eteenpäin.

Koskelolla on nyt mahdollisuus liittyä Riikka Lehtosen ja Laura Pihlajamäen lisäksi kolmantena suomalaisnaisena lentopallon Eurocupin voittaneiden pelaajien joukkoon. Miehissä voittoon ovat yltäneet Tuomas Sammelvuo sekä Lauri Kerminen.

Kauan ei Stuttgart CEV Cupin finaalipaikkaa ehdi juhlistaa, sillä jo sunnuntaina edessä on yksi kauden päätavoitteista eli Saksan Cupin finaali. Siinä Stuttgart kohtaa Dresdenin Mannheimissa. Kauden ainoa kohtaaminen joukkueiden kesken päättyi Bundesligassa marraskuun alussa Stuttgartin 3-2 -vierasvoittoon.

Back to top