Skip to Content

Ronkainen Saksan triplamestariksi ja Nikula Portugalin tuplamestariksi

Antti Ronkainen juhli Saksassa Berlin Recycling Volleysin kanssa viikonloppuna jo kauden kolmatta pokaaliaan ja samaan aikaan Aaro Nikula teki samaa kauden toisen pokaalinsa kanssa Portugalissa Benfican riveissä. Puolassa Eemi Tervaportti on enää yhden voiton päässä mestaruudesta ja Saksassa Roosa Koskelolta tarvitaan kannuun kaksi voittoa lisää.

🇵🇹
Hakkuri Aaro Nikula on joukkueelleen melkoisen varma takuu menestyksestä. Mestaruusliigassa nyt 24-vuotias Someron Voiman kasvatti otti kaikki kolmen VaLePa-kauden aikana jaoissa olleet kultamitalit liigasta ja cupista. Nyt Nikula on napannut jatkoksi Portugalista kaksi liigakultaa ja cupmestaruutta.

Tuorein mestaruus tuli viikonloppuna, kun Nikulan Benfica voitti ratkaisevan viidennen Portugalin liigan finaalin. Benfica kaatoi siinä Fonte Bastardon 3-0 (25-18, 25-16, 26-24). Nikula pelasi finaaleissa muutamia hetkiä, lähinnä tuplavaihtoja.

-Tosi tiukat finaalit ja oli kyllä kiva voittaa kotona täydessä hallissa. Tosi hyvä tunnelma oli finaalipeleissä ja hyvin noustiin keskiviikon tappiosta.

-Ihan hyvä fiilis jäi kaudesta ja siitä, että pelasin hyvän kevätkauden. Tieytysti olisin halunnut finaaleissa pelata enemmänkin, Nikula kertoo.

Seuraavaksi Nikula liittyy pikimmiten Suomen maajoukkueen leiritykseen Kuortaneelle.

🇩🇪

Antti Ronkaisen Berlin Recycling Volley juhli Saksan lentopallomestaruutta lauantaina. Berlin löi Friedrichshafenin suoraan otteluvoitoin 3-0. Finaalit menivät Ronkaisen joukkueelle 3-1, 3-0 ja 3-1. Avauspelissä Ronkainen kävi kentällä kaikissa erissä ja kahdessa viimeisessä pelissä kertaalleen kummassakin. Kolmatta finaalia ja kotijoukkueen mestaruusjuhlia seurasi Max-Schmellin Hallessa 8553 katsojaa.

26-vuotiaalle Ronkaiselle Saksan mestaruus oli uran ensimmäinen maanmestaruus. Cupissa sekä Supercupissa Berlin otti jo aiemmin kultaa tällä kaudella.

Roosa Koskelo Stuttgart koki 2. finaalissa tappion 1-3 (23-25, 22-25, 25-21, 25-27) Potsdamille. Koskelo sai tällä kertaa myös paljon vastaanottotehtäviä: 25 palloa nousi komeasti 60% tehoilla passari Britt Bongaertsille. Kolmas naisten finaali pelataan keskiviikkona Stuttgartissa ja neljän lauantaina Potsdamissa. Viiden finaali on tarvittaessa viikon kuluttua maanantaina Stuttgartissa.

🇮🇹
Luka Marttilan Monza pelaa parhaillaan pudotuspelejä Italian A1-liigan sijoista 5-8. ”Välierävaiheessa” vastassa oli Padova, jonka Monza kellisti 3-0 (25-23, 35-33, 25-14) ja selviytyi pelaamaan sijoista 5-6 Perugiaa vastaan. Padova-ottelussa Marttila kävi hyökkäämässä yhden pisteen kolmannessa erässä.

🇵🇱
Eemi Tervaportin Jastrzebski siirtyi jo 2-0 -johtoon Puolkan finaalisarjassa Tuomas Sammelvuon valmentama Kedzierzyn-Kozlea vastaan. Kotona pelatun avausfinaalin Jastrzebski vei puhtaasti 3-0 (25-20, 25-20, 25-23) ja lauantaisen vieraspelinkin komeasti 3-1 (24-26, 25-22, 25-15, 25-19). Tervaportti on tutusti Jan Hadravan kanssa tuplavaihdoilla korvannut jokaisessa erässä Benjamin Toniuttin ja Stephen Boyerin. Tervaportille toinen Puolan mestaruus on katkolla ensimmäisen kerran tulevana keskiviikkona kotikentällä.

🇭🇺
Salla Karhun Bekescsabai saavutti Unkarin liigassa hopeaa hävittyään finaalisarjan Vasas Budapestille suoraan kolmessa ottelussa. Vasas oli ylivoimanen häviten finaaleissa vain yhden erän. Kolmas finaali päättyi lauantaina pääkaupunkisten 3-0 (25-11, 25-17, 25-13) -voittoon. Karhu ei pelannut.

Back to top