Skip to Content
Euroopan cupit

Romanialaiset kiristivät ruuvia – Savo Volleylle kotitappio

Savo Volley joutui tyytymään keskiviikkona yhteen erävoittoon miesten lentopallon CEV Cupin avausosassa romanialaista Arcada Galatia vastaan Kuopiohallissa. Jatkopaikan ratkaisevien sääntöjen mukaan yhdellä erävoittolla ei sinänsä ole kuin henkisen lohdutuksen arvo kohti toista osaottelua. Loppunumerot olivat 1-3 (27-25, 21-25, 15-25, 20-25).

Toinen osaottelu pelataan Romaniassa 14.12. ja Savo Volleylta vaaditaan jatkopaikkaan 3-0 tai 3-1 -voitto sekä päälle jatkoerän hoitaminen. Otteluparin voittaja saa puolivälierissä vastaan todellisen huippujoukkueen, kun vastustaja on voittaja parista Piacenza (Italia) – Fenerbahce (Turkki).

Romanialaiset pudottivat edellisellä kierroksella bulgarialaisen Neftohimik Burgasin voitoin 3-1, 3-0. Aiemmin joukkue putosi Mestarien liigasta toiselle bulgarialaisjoukkueelle Habar Pazardzhikille jatkoerän kautta. Arcada on hallitseva Romanian tuplamestari ja se oli viime vuonna CEV Cupissa puolivälierissä.

Savo Volleyn avausseitsikko: Ilja Ivanov, Veikka Lindqvist, Andrus Raadik, Michael Michelau, Miki Jauhiainen, Jakub Kovac, Keisuke Matsuo (L). David Kisiel aloitti kolmannen erän Lindqvistin sijaan, Lindqvist palasi taas aloitukseen neljänteen.

Michael Michelau teki voitokkaaseen avauserään 7/+7, mutta koko illan saldo ei siitä ihan jatkanut kasvuaan samaan tahtiin (14/+7). Andrus Raadik teki 16/+9 ja Miki Jauhiainen 11/+8.

Vieraat olivat tasainen nippu, joista neljä miestä ylsi kaksinumeroisille pisteille.

– Hieman paremmalla esityksellä olisi ollut mahdollisuudet enempäänkin, pohti päävalmentaja Timo Tolvanen.

Ensimmäinen erä oli tasainen. Vaikutti hieman siltä, että nimekkäälle vastustajalle tuli pienoisena yllätyksenä kotijoukkueen taistelu. Jatkopallojen jälkeen erä kirjattiin kotijoukkueelle.

Toinen ja kolmas erä olivat selkeimmin vieraiden.

Neljännen erän loppupuolella kotiyleisö haaveili jo viidennestä erästä, kun Ilja Ivanov haki upeasti puolustuspallon vaihtopenkkien takaa ja jatkotilanteesta Miki Jauhiainen survoi pallon kolmen pelaajan torjunnan läpi vieraiden kenttään. Tilanteeksi tuli tuossa vaiheessa 20-20, ja Savo Volleylla oli hyvä ote pelistä.

Sen jälkeen kuitenkin vieraiden hakkuri Aleksandru Rata käveli syöttöviivan taakse ja upotti kotijoukkueen pitkälti omilla syötöillään.

– Olimme puhuneet, että hän joskus saattaa ottaa syötöstään voimaa pois. Ja nyt kävi niin, että pallo putosi suoraan vastaanottajan nenän eteen. Miten se voi yllättää, kun sellaisesta on juuri puhuttu, kummasteli Tolvanen.

– Pelimme notkahtaa ihmeellisesti aina välillä.

Savo Volleyn passarina pelasi miltei koko ottelun Ilja Ivanov. Hakkurin hommat jakautuivat puoliksi – Veikka Lindqvistillä ja David Kisielillä oli kummallakin hieman heikko päivä.

Isojen passien huono pelaaminen olikin yksi ottelun ratkaisuista.

Arcada Galatin tasoista joukkuetta vastaan pitää syötön olla kunnossa. Nyt se ei savolaisilla ollut – vastustajalle annettiin peräti 18 pistettä syöttövirheillä. Ässiä kotijoukkue teki vain yhden.

– Heti kun saimme vastustajan vastaanottoa hieman irti, se pudotti heiltä ykköstemmon hyökkäyksen pois, analysoi Tolvanen.

Vastustajan valmentaja Sergiu Stancu ei halunnut nostaa omasta joukkueestaan yksittäistä pelaajaa esiin.

– Voitamme joukkueena ja häviämme joukkueena, sanoi Stancu.

– Onnittelut siis joukkueelle voitosta. Peli ei missään nimessä ollut helppo – Euroopassa kaikki pelit ovat vaikeita. Kotiottelu Romaniassa alkaa jälleen tilanteesta 0-0 – siellä meidän pitää pelata oikeastaan vielä paremmin, koska kaikki on mahdollista.