Skip to Content
Euroopan cupit

Projekt Varsovan hyökkäysvoima huimaa luokkaa Akaassa

Puolalaisen miljoonajoukkueen Projekt Varsovan tähtisikermä esitti tiistaina nimiensä veroista peliä Akaa Areenassa Challenge Cupin ensimmäisessä välierässä. Kotijoukkue pelasi myös varsin mainiosti, mutta eränumerot kertovat vieraiden kovuudesta: 0-3 (18-25, 20-25, 14-25).

Ottelua seurasi peräti 1616 katsojaa, joka on uusi Akaa-Volleyn yleisöennätys (entinen ennätys 1311).

Toinen välierä pelataan Varsovassa 7.2. ja jatkopaikkaan vaadittaisiin suomalaisjoukkueelta vähintään 3-1 -voitto sekä sen jälkeen vielä voitto ns. kultaisesta erästä. Toinen Challenge Cupin välieräpari on Galatasaray (Tukki) – Vero Volley Monza (Italia) ja se käynnistyy avausosalla keskiviikkona.

Challenge Cup on miesten kolmanneksi korkein Eurocupkilpailu.

Akaa-Volley on mukana nyt vasta kolmantena suomalaisjoukkueena historian aikana neljän parhaan joukossa lentopallon Eurocupissa Pieksämäen NMKY:n ja LP Viestin jälkeen.

Akaa-Volley hyökkäsi pelin 51% tehoilla eli mainiosti. Toki se jäi selkeästi vieraista, kun Projekt Varsovan vastaava prosentti oli huikea 75. Projekt hyökkäsi pelissä 55 kertaa tehden niistä 41 pistettä, yhden suoran virheen ja kolme kertaa Akaa-Volley torjui hyökkäyksen pisteen arvoisesti.

Akaan tsekkihakkuri Matej Smidl teki 20/+14 eurotilastojen mukaan. Jos tilastointiin otettaisiin ns.normitapaan mukaan myös torjutut hyökkäykset (8) olisi lukema 20/+7. Joka tapauksessa 20 pistettä kolmeen erään tämän luokan vastustajaa vastaan on upea määrä. Jere Heiskanen teki 10 pistettä ja Petteri Tyynismaa kuusi.

Vieraista hakkuri Bartomiej Boladz teki 17 pistettä 78% hyökkäyksellä, yleispelaaja Artur Szalpuk 12 ja Tokion olympiavoittaja Kevin Tillie kahdeksan.

Ennen Puolan matkaa Akaa-Volley pelaa viikonvaihteessa Turussa Suomen Cupin Final4:ssa. Se kohtaa perjantaina välierässä Savo Volleyn.

Ottelutilasto

Ottelukuvat

Aamulehden pelijuttu

Back to top