Skip to Content
Euroopan cupit

Pölkky Kuusamolle erävoitto Eurocupin avauksessa

Pölkky Kuusamo joutui tyytymään yhteen erävoittoon naisten Challenge Cupin karsintakierroksen avausottelussa ranskalaista Neptunes Nantesia vastaan Kuusamossa keskiviikkona. Ranskalaisjoukkueen voittonumerot olivat 1-3 (16-25, 25-22, 14-25, 17-25).

Ottelutilasto

Nantes vei torjunnat ottelussa 16-7 ja hyökkäsi tehokkaammin (Pölkky 34 % ja 29 virhettä, Nantes 44% ja 19 virhettä).

Carlyle Nusbaum oli kuusamolaisten tehopelaaja (17/+9) ja Nantesilta hakkuri Taylor Mims teki 23/+17.

Toinen osaottelu pelataan ensi tiistaina 17.10. kello 20 Nantesissa. Pölkyltä vaaditaan Kultaiseen erään pääsyyn vähintään 3-1 -voitto.

Ottelun alku lupasi hyvää lentopalloiltaa kun ensimmäisen pallon paremmuudesta taisteltiin hyvin molempien joukkueiden osalta. Pallo päättyi Nantesin Amelie Rotarin hyökkäykseen. Nantes syötti ottelun alussa tarkkaa hyppyleijaa ja Pölkky onnistui vastaanotossa 35 %, kun taas vierailla vastaanotto oli 62 %. Nantesin kapteeni Amandine Giardino oli liberon tontilla todella mainio sekä puolustuksessa että vastaanotossa. Hänen vastaanotto oli koko ottelussa 79 %. Ensimmäinen erä päättyi Nantesin torjuntapisteeseen 16-25. 

Pölkky Kuusamo hallitsi toista erää alusta alkaen ja kun vastaanotto toimi hyvin niin hyökkäyspelikin oli hienoa katseltavaa. Carlyle Nusbaum oli ottelun alkupuoliskolla lähes pitelemätön ja löi palloa kovalla kädellä kenttään. Madeline Palmerin tulo toiseen erään Cortney VanLievin tilalle toi lisää varmuutta pelaamiseen. Libero Juulia Jäppinen pelasi myös hyvän ottelun 47 % vastaanotolla. Nusbaumin hiha kesti myös hyvin läpi ottelun (54 %). Myös Palmerin vastaanotto oli hyvä 47 %. Toinen erä päättyi vahvaa hyökkäyspeliä pelanneen Nusbaumin pisteellä Pölkky Kuusamolle 25-22.

Kokonaisuutena ottelu oli hyvää lentopalloa, mutta ottelun edetessä Nantesin paremmuus alkoi tulla esiin. Nantesin hakkuri Taylor Mims osoitti hyökkäyksissä monipuolisuutta ja oli Pölkky Kuusamolle erittäin vaikea puolustettava. Mimsin hyökkäykset lähtivät korkealta ja kovaa ja olivat myös äärimmäisen tarkkoja. Nantesin ulottuva torjunta toi myös vaikeuksia Pölkyn hyökkäyspeliin. Kolmas ja neljäs erä menivät melko selkeästi ranskalaisjoukkueelle 14-25 ja 17-25. Tappiosta huolimatta ottelu oli mitä mainiointa seurattavaa. Kuusamossa nähtiin ehkä tähänastisista kovatasoisin joukkue Liikuntakeskuksen areenalla.

Nantes oli viime kaudella Ranskan liigassa neljäs ja putosi Challenge Cupissa ennen 16 parhaan joukkueen kierrosta. Tämän kauden liigan joukkue avasi 3-0 -vierasvoitolla Venellesistä viikonloppuna.

Otteluparin voittaja kohtaa marraskuussa voittajan otteluparista Friso Sneek (Alankomaat) – PVK Olymp Praha (Tsekki).

Hämeenlinnan Lentopallokerho avaa Challenge Cupin suoraan seuraavalta kierrokselta.

Back to top