Skip to Content
Euroopan cupit

Pölkky Kuusamo avaa Europelikauden tiistaina – Tiikerit ja Ford Levoranta Sastamala tulessa torstaina

Alkaneella viikolla nähdään kolme suomalaisjoukkuetta lentopallon Eurocupissa. Ford Levoranta Sastamala pelaa miesten Mestarien liigan 3. kierroksen avausosan kotonaan, Pölkky Kuusamo aloittaa naisten Mestarien liigan vieraissa ja Kokkolan Tiikerit taistelee jatkopaikasta kotonaan Challenge Cupin toisessa osaottelussa.

Pölkky Kuusamon ensimmäinen peli Mestarien liigan karsintakierroksilla käydään Crvena Zvezdaa vastaan Belgradissa tiistai-iltana kello 21 Suomen aikaa.

Ottelu nähdään Yle Areenassa suorana lähetyksenä 20.55 alkaen ja TV2:ssa jälkilähetyksenä kello 22.00 alkaen.

Toinen osaottelu pelataan Rovaniemellä ensi viikon tiistaina kello 18.10 alkaen.

Voitolla 2. kierroksella olisi vastassa voittaja otteluparista Calcit Kamnik (Slovenia) – Mladost Zagred (Kroatia). Tämän otteluparin voittaja selviytyy lohkovaiheeseen ja häviäjä pelaa vielä 3. kierroksella lohkovaiheen paikasta.

Häviöllä nyt alkavasta otteluparista tie käy CEV Cupiin, jossa vastassa joulukuun puolivälissä olisi Nova KBM Branik Maribor (Slovenia)

Sastamalan torstai-illassa kello 18.30 pelataan isoista panoksista, kun Ford Store Levoranta Sastamala nimellä Europelejä pelaava hallitsevan miesten Suomen mestari VaLePa taistelee paikasta Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

3.kierroksen avausosassa vastassa on viime kaudella sen vastaavassa kilpailussa pudottanut portugalialaisjoukkue Benfica.

Päävalmentaja Janne Kangaskokko:

– Machado on nostanut profiiliaan joukkueessa ja näyttäisi olevan ykkösyleispelaaja tällä hetkellä. Hän on erittäin fyysinen pelaaja, joka hyökkää ja syöttää kovaa. Enemmän voimahyökkääjä kuin tekninen pelaaja. Toisen yleispleaajan rooliin voi tulla periaatteessa kuka tahansa kolmesta muusta yleispelaajasta. Falcao on uusi hankinta keskitorjujan rooliin. Passari Thiago Violas tykkää pelata aika paljon keskeltä ja Falcaolla on monia hyökkäysvaihtoehtoja eri tilanteisiin. Hän on ulottuva hyökkääjä, johon täytyy kiinnittää huomiota. Hugo Gaspar on edelleen joukkueen luottohakkuri. Vaikka Aaro Nikula saa enemmän vastuuta runkosarjan peleissä, oletan että Gaspar aloittaa Europelit. Taitava ja kokenut hakkuri, jolla on aika nopea laitatempo ja fiksut hyökkäysratkaisut.

– Yleisesti ottaen Benfica pelaa perustaitavaa ja nopeaa lentopalloa. Ei mitään erikoisia hienouksia, enemmänkin laadukkaita pelaajia, jotka ovat pelanneet paljon yhdessä. Passitempo on nopeampi kuin esimerkiksi Aich/Dopilla, joten hieman enemmän valintoja joudutaan tekemään torjunnassa. Oma syöttö on jälleen avainroolissa. Meidän täytyy onnistua leijataktiikassa ja saada myös kovaa hypäriä kenttään.

Toinen osaottelu pelataan viikon kuluttua Lissabonissa. Otteluparin voittaja selviää pelaamaan Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Ottelu nähdään Yle TV2:ssa suorana lähetyksenä.

Kokkolassa Tiikerit saa viiden vuoden Eurotauon jälkeen torstaina 20.10. kello 18.30 vastaansa Chellenge Cupin toiseen osaotteluun slovenialaisen Panvita Pomgrad Murska Sobotan. Sloveniassa kotijoukkue voitti 3-2 eli nyt Tiikereiltä tarvitaan vähintään 3-1 -voitto jatkopaikkaan. Jos Tiikerit voittaa 3-2 pelataan jatkopalkasta lisäerä,

– Hieno peli on tulossa. Peli siellä oli tasainen. Pienten marginaalien ottelu, joka hyvin olisi voinut päättyä meille. Vastustajat lyövät palloa kovaa. Omalla syötöllä voimme rikkoa heidän hyökkäyspeliään. Näitä pelejä ei usein tule. Ja monelle meidän pelaajallemme tämä on uusi kokemus, toteaa Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä.

Otteluparin voittaja kohtaa 1/16 -kierroksella romanialaisen Steaua Bukarestin, joka oli maan liigan neljäs ja Challenge Cupissa 16 joukossa viime kaudella. Häviäjän Europelit päättyvät.

Juttu 1. osaottelusta

Teksti: Toni Flink
Kuvat: CEV

Back to top