Skip to Content

Pojat nousivat upeasti voittoon EM-karsinnoissa Romaniasta

Suomen poikien U17 lentopallomaajoukkue nousi upeasti kahden hävityn erävoiton jälkeen voittoon EM-karsintojen 1. kierroksen turnauksen toisena pelipäivän Romaniaa vastaan. Bulgarian Sofiassa pelattavassa turnauksessa Suomen voittonumerot olivat 3-2 (16-25, 23-25, 25-12, 25-16, 15-10).

Voitto nosti Suomen kiinni karsintaturnauksen välieräpaikkaan. Suomi pelaa välierissä, jos Suomen 3-0 keskiviikkona voittanut Bulgaria voittaa perjantaina Romanian.

Suomen jatkopaikka ratkeaa vertailussa toisessa Sofian lohkossa pelaavan Englannin kanssa. Englanti on hävinnyt Kreikalle sekä Turkille 0-3 ja pelaa perjantaina Serbiaa vastaan.

Suomen aloituksessa pelasivat Eeli Kuukasjärvi, Viktor Viljamaa, Matias Siika-aho, Juho-Markus Puhakka, Janne Kolehmainen, Riku Kaaretkoski ja liberona Aatu Kukkonen. Panu Salmijärvi, Walter Schreck, Ville Vainio ja Aarni Ruohola kävivät myös kaikki kentällä.

Hakkurina esiintynyt Viktor Viljamaa hakkasi tehot 23/+15 59% hyökkäyksellä Eeli Kuukasjärven tarjoilusta. Matias Siika-aho teki 12/+8 ja penkiltä hyvin peliin tullut Ville Vainio 12(+3.

Keskiviikon avauspelin tapaan hyökkäysvirheitä Suomi teki selkeästi vastustajaa enemmän (30-21), mutta oli nyt selkeästi tapporosenteissa kovempi (45-31). Myös puolustuksissa ja niiden muuttamisessa pisteiksi Suomi oli selkeästi parempi: pisteet niistä 25-10.

Päävalmentaja Oskar Muurinen:

-Ensinnäkin osoitti joukkueelta kovaa ja hyvää henkistä lujuutta, heikon ensimmäisen erän ja toisen erän menettämisen jälkeen, ettei painettu päätä alas. Uskottiin, että oma tekeminen löytyy raiteilleen. Oli kova kolmen erän kääntö!

-Ensimmäinen erä meni Romanian hyvään syöttöön ja meidän kiireeseen. Toinen oli ns. hallussa saatuamme vaihdosta hyvin apuja. Erän lopussa ei pystytty pelamaan jatkopallopaikkoja tarpeeksi hyvin.

– Kolme erää oli hyvää ja ehjää hyökkäyspelaamista sen jälkeen. Lyötiin laadukkaasti. Ruohola ja Vainio toivat lisää pelaamisen vaihdosta. Viljamaa pelasi nyt hakkurina kovan pelin, toi laajuutta verkon mitalle. Vaihdokset toi ennen kaikkea rauhan pelaamiseen. Ensimmäinen kansainvälinen voitto näille pojille. Iso kiitos taas meidän kannustajille paikalle. Toivotaan, että Bulgaria hoitaa huomenna Romanian ja päästään pelaamaan neljän parhaan joukkoon.

Aarni Ruohola:

– Alku oli vähän jähmeää ja etsimme omaa peliämme sekä vahvaa kuusikkoa peliin. Oltiin mukana kaksi ensimmäistäkin erää. Toisen erän jälkeen löytyi toimiva kuusikko ja tuli buustia. Pelimme lähti pyörimään.

– Henkinen taso oli hyvä ja kaikki kulki. Kolmas ja neljäs erä oli täysin meidän. Kovaa peliä viidenteen ja siinä alkoi vähän näkymään jännitys. Hoidettiin sekin alta pois. Fiilis on vapautunut ja yksi askel ollaan lähempänä Montenegron turnausta. 

Suomen joukkue EM-karsinnoissa
(NIMI, ROOLI, SYNT., SEURA 22-23, KASVATTAJASEURA)

Eeli Kuukasjärvi P -08 Oulunsalon Vasama/Oulun Kisko, Oulunsalon Vasama
Panu Salmijärvi P/L -07 Karkkilan Pojat/Karhulan Veikot, Karkkilan Pojat
Walter Schreck KP -07 Kokkolan Tiikerit, Kokkolan Tiikerit
Riku Kaaretkoski KP -08 Oulunsalon Vasama, Napapiirin Palloketut
Janne Kolehmainen KP -07 PuMa-Volley, Karkkilan Pojat
Juho-Markus Puhakka YP/P -07 Kempeleen Lentopallo/Kuortane, Kajaanin Kuohu
Viktor Viljamaa YP -07 Vaasan Kiisto, Vaasan Kiisto
Ville Vainio YP -07 VaLePa/Kuortane, Kiikoisten Kirma
Matias Siika-aho YP -07 JyväsLentis/Kuortane, Petäjäveden Petäjäiset
Aarni Ruohola H/KP -07 LP Kangasala/Pälkäneen Lukko, LP Kangasala
Elias Kaijanto H -07 Luolajan Kajastus, Luolajan Kajastus
Aatu Kukkonen L -07 Raision Loimu/TUTO Volley, Raision Loimu

Oskar Muurinen, päävalmentaja
Juha Laurila, valmentaja
Ida Voutilainen, fysio
Mikko Häyrinen, joukkueenjohtaja, tilastot

Suomen otteluohjelma
18.1. 20:00 – Bulgaria 0-3
19.1. 20:00 – Romania 3-2
21.1. sijoitusottelu, 1-4 ja 5-7
22.1. sijoitusottelu, 1-2, 3-4, 5-6

Back to top