Skip to Content

Päävalmentaja Banks: ”Olen erittäin tyytyväinen tapaan, jolla joukkue on tähän päivään tullut. ”

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen EM-karsinnat käynnistyvät lauantaina kello 18 Valmierassa isäntäjoukkue Latvian kohtaamiseen. Latvia avasi jo lohkon voittamalla Itävallan keskiviikkona vieraissa 3-1.

Tässä Veljesten päävalmentaja Joel Banksin ajatuksia pelin aattona:

Joukkue matkasi Latviaan jo heti Tallinnassa pelattujen Viro-maaotteluiden jälkeen, joka koettiin parhaaksi mahdolliseksi valmistautumiseksi levon ja treenaamisen suhteen.

  • Ensinnäkin on ilo todeta, että kaikki ovat erinomaisessa kunnossa ja terveinä.
  • Toisaalta eihän tämä nyt täysin ideaali tilanne ole, kun olemme olleet täällä jo viikon. Ollaan koitettu pitää kaikki henkisesti skarppina. Nälkä pelaamiseen on todella kova. Koitetaan vain välttää kaikin konstein ”mökkihöperyys”.
  • Alkukesän ”flow” on ollut joukkueessa mainio ja Sinkkonen, Siirilä, Suihkonen -kolmikko on tullut helposti joukkueeseen takaisin. On rakennettu itseluottamusta, laatua ja rytmiä omaan pelityyliimme adaptoiden.
  • Olen erittäin tyytyväinen tapaan, jolla joukkue on tähän päivään tullut. Fyysisesti näen joukkueen olevan nyt kesän parhaassa vireessä.
  • Latvia on varmasti todella tyytyväinen avauspelin 3-1 -vierasvoittoon Itävallassa. Ensimmäisen pelin merkitys on aina iso. Takuulla heille tuli tästä buustia nyt kotiavaukseenkin. Latvia teki avauspelissä vähemmän virheitä kuin Itävalta, vaikka peli oli kokonaisuudessaan melko tasainen.
  • Vaikka me katsommekin tarkasti Latvian pelitapaa, keskitymme omaan pelaamiseemme. He ovat todellakin fyysinen ja taisteleva joukkue kokeneella passarilla.
  • ”Power volleyball” , sitä se tulee olemaan lauantaina. Avausvoitto olisi totta kai todella makea avaus lohkossa, jossa pelataan vain neljä ottelua. Innolla kohti avausta.

Miesten EM-karsintojen otteluohjelma:

La 6.8. 18:00 Latvia-Suomi (Valmiera)
Ke 10.8. 19:00 Suomi-Itävalta (Tampere, Hakametsän jäähalli)
Su 14.8. 21:20 Itävalta-Suomi (Ried im Innkreis)
Ke 17.8. 18:30 Suomi-Latvia (Turku, Kupittaan palloiluhalli)

Tietopaketti EM-karsinnoista Suomen Lentopallon nettisivuilla tästä linkistä

Teksti: Toni Flink
Kuva: CEV

Back to top