Skip to Content

Ohjaajakoulutukset käynnissä – suoritusmalli on muttunut

Ohjaaja- ja valmentajakoulutusuudistuksemme myötä ohjaajakoulutusten suoritusmalli on muuttunut. Aikaisemmin ohjaajakoulutuksissa ilmoittauduttiin suoraan käytännön saliosioon ja sen myötä sai käyttöoikeudet koulutussisältöihin. Lähijakson ajankohta ja/tai paikka ei kaikille toiminut ja monet jättivät kokonaan osallistumasta koulutuksiin. Näin ollen ei voinut myöskään saada koulutusmateriaalia/-sisältöä käyttöönsä perehdyttääkseen itseään omatoimisesti ja sitä kautta lisätä valmennustietoisuutta ja -osaamista.

Koulutuspalautteilla on merkitystä

Koulutuspalautteiden pohjalta ohjaajakoulutuksiamme on arvioitu erittäin hyviksi, tarvetta vastaavaksi ja toimiviksi kokonaisuuksiksi. Kouluttajien osaaminen ja innostava ote on palautteissa arvioitu ihan huipputasoksi!

Koulutusmateriaalien osalta toivottiin mahdollisuutta päästä materiaaleihin kiinni aikaisemmassa vaiheessa ja sitä kautta tulla ”valistuneemmaksi” ennen käytännön lähijaksoa. Koulutuspalautteet on otettu huomioon ja edellä mainittua haastetta on lähdetty tosissaan taklaamaan. 

Ohjaajakoulutukset suoritetaan 2-vaiheisena:

  1. VAIHE: ilmoittaudu haluamasi koulutuslinjan teoriaosioon/tapahtumaan ja saat käyttöösi kyseisen koulutuslinjan/jakson opetussisällöt/materiaalit ja pääset perehtymään sisältöön sekä suorittamaan mahdolliset tehtävät.
  2. VAIHE: ilmoittaudu käytännön saliosioon (maksuton) kun se sinulle parhaiten sopii.

Kunkin koulutuslinjan ”Käytännön saliosio” -kohdasta löydät ajantasaiset tiedot toteutuksessa/rakenteilla olevista käytännön saliosioista. Pääset kätevästi ilmoittautumaan tapahtumaan, joka sopii sinulle ajallisesti ja/tai maantieteellisesti.

Koulutuslinjat ja -tapahtumat löydät verkkokoulutusalustaltamme eLentiksestä. Pääset vapaasti Tutustu koulutuksiin -kategorian sisältöihin. Muut kategoriat (Ohjaajakoulutus, Valmentajakoulutus, Verkkokoulutus, jne.) vaativat kirjautumisen.

Koulutusten rakentuminen

Seurat tilaavat käytännön saliosion seuravalmentajilleen ja yksilöt ilmaisevat yksilöllisen koulutustarpeensa. Tilaus toteutetaan Tilaa ohjaajakoulutus – Ilmaise koulutustarve -lomakkeella. Lue lisää elentis.lentopallo.fi à Koulutusten rakentuminen. 

Käytännön saliosioon voivat osallistua ainoastaan ne henkilöt, jotka ovat ilmoittautuneet teoriaosioon ja suorittaneet koulutusmaksun. Kyseisiä tapahtumia ei löydy suomisport.fi -sivulta – ne löytyvät kyseessä olevalta koulutuslinjalta eLentiksestä.

 

Lisätietoja

Pertti Kulluvaara 
Ohjaajakoulutuskoordinaattori
KILPAILU- JA SEURAPALVELUT
+358 (0)440 806 605 |  etunimi.sukunimi@lentopalloliitto.fi  | www.lentopalloliitto.fi
Suomen Lentopalloliitto | Valimotie 10, 00380 HELSINKI

Back to top