Skip to Content

Ohjaaja- ja valmentajakoulutus uudistuu

Lentopalloliitto on uudistanut lähestymistapaa koulutustoimintaansa sekä valmentajakoulutukseen hakemalla parempaa resurssien kohdentumista. Tämä on jatkoa Lentopalloliiton oraganisaatiomuttokseen, jossa perustettiin uusi kilpailu- ja seurapalveluyksikkö, jonka tehtävänä on vastata valtakunnallisesti kilpailutoimintojen johtamisesta, seuratoiminnan kehittämisestä sekä ohjaaja- ja valmentajakoulutuksesta 1. tasolle saakka.

Ohjaaja- ja Valmentajakoulutus jakautuu kahteen osaan:
* Ohjaajakoulutus: mini-ikäisten toiminta (G-D-juniorit)
* Valmentajakoulutus: tavoitteellinen valmennus (C – aikuiset)
 
Jako perustuu ajatteluun, jossa mini-ikäisten toiminta on lähtökohtaisesti lajiin ja valmennuksen perusteisiin perehtymistä sekä harrastamista – kasvu ohjaajasta valmentajaksi. Valmentajakoulutus on tavoitteelliseen valmennukseen suuntautuneille kohdennettua valmentajakoulutusta.
 
Ohjaajakoulutus

Uudistuksessa ohjaajakoulutusta on kaikki mini-ikäisten (F-D-juniorit) toimintaan liittyvä koulutus, kuten Aloittavan ohjaajan koulutus, Tekniikkakoulu, I-Taso ja Teemakoulutus sekä kohderyhmään soveltuvat verkkokoulutukset. Ohjaajakoulutuksessa painotuksena on mini-ikäisten ja heidän ohjaajien/valmentajien innostaminen, valmennuksen perusteiden haltuunotto, pelaamaan opettaminen ja pelaamisen kehittäminen, sekä ryhmänhallinta ja hyvän harjoitustapahtuman rakentaminen.
 
Ohjaajakoulutuksen kouluttajina toimivat Lentopalloliiton auktorisoidut kouluttajat.
 
Ohjaajakoulutuksista vastaa ohjaajakoulutuskoordinaattori Pertti Kulluvaara.
 
Valmentajakoulutus

Valmentajakoulutus on suunnattu valmentamiseen tavoitteellisesti suuntautuneille. Valmentajakoulutusta ovat II- ja III-Tasot, Volley-VAT (ammattiin valmistava koulutus), Pro HVT -täydennys- ja tapahtumakoulutus.
 
Valmentajakoulutuksesta vastaa valmennuspäällikkö Tapio Kangasniemi.Pertti Kulluvaara, ohjaajakoulutuskoordinaattori, kilpailu- ja seurapalvelut
pertti.kulluvaara@lentopalloliitto.fi
puh. 0440 806 605

Tapio Kangasaniemi, valmennuspäällikkö, naisten päävalmentaja
tapio.kangasniemi@lentopalloliitto.fi
puh. 046 812 9026

Back to top