Skip to Content

Odotettu komento B-ikäisten alue-SM:ssä alkupäivinä

B-nuorten lentopallon aluejoukkueiden SM-turnauksen välieräjoukkkueet saatiin lauantain myöhäisillassa selville Joensuussa. Itä joutui molemmissa sarjoissa ykkösjoukkueista putoamaan välierien ulkopuolelle.

Tyttöjen ykkösjoukkueiden lohkon voiton vei Lounas hävittyään vain yhden erän. Länsi oli lohkokakkonen kolmella voitolla neljästä pelistä. Kakkosjoukkueiden lohkon voitti Länsi 2.

Lauantai-illan puolivälierissä Pohjoinen 1 joutui tiukimmalle välieräpaikan suhteen, kun Itä 1 haastoi sen kolmeen erään. Lounas, Länsi ja Etelä etenivät puhtailla voitolla sunnuntaiaamupäivän välieriin.

Pojissa ykkösjoukkueiden lohkon voitti Lounas ennen Länttä ja Etelää. Kakkosjoukkueista kolmeen voittoon päätyivät Lounas 2, Länsi 2 sekä Etelä 2.

Puolivälierissä mentiin alkulohkon alustamalla tavalla, kun Lounas, Etelä, Pohjoinen ja Länsi etenivät ykkösjoukkueillaan välieriin.

Turnauksen järjestelyistä vastaa Joen Juju ja pelipaikkoina ovat Motonet- ja Joensuu Areena.

Turnauksen järjestäjien sivut
https://www.joenjuju.com/_files/ugd/7eb72d_b7ad86b5dfe04289ac0c0b0cc1a1411a.pdf

Tyttöjen otteluohjelma
https://tulospalvelu.lentopallo.fi/category/TBalueSM23!vb2023n/tables

Poikien otteluohjelma
https://tulospalvelu.lentopallo.fi/category/PBalueSM23!vb2023n/tables

Pelit on nähtävissä Suomen Lentopalloliiton Lentopallo TV:ssä
https://live.lentopallo.fi/lentis

Turnaukset kiertävät vuosittain eri alueilla. Koko alueellisen katsastus-, leiritys- ja SM-turnausjärjestelmän tavoitteena on tarjota nuorille lahjakkaille lentopalloilijoille väylä edetä urallaan seurajoukkueesta maajoukkueeseen saakka. Samalla heille tarjotaan laadukasta valmennusta ja apua urheilijan uralla etenemisessä.

Kummankin ikäluokan aluejoukkueiden SM-kisoihin osallistuu 10 tyttö- ja 10 poikajoukkuetta eli jokaiselta alueelta kaksi joukkuetta tytöissä ja kaksi pojissa, mikäli tämä on mahdollista. Täten tapahtumaan osallistuu yli 250 pelaajaa ja noin 50 taustahenkilöä.

Teksti: Toni Flink
Kuvat: Väinö Leppänen

Back to top