Skip to Content

Nuorten beach volleyn arvokisojen aikataulut ja valintakriteerit 2022

Kesän 2022 aikana pelataan beach volleyssa U18, U20 ja U22 ikäluokkien Euroopan mestaruuskilpailut sekä U19 ikäluokan maailmanmestaruuksista.  Lentopalloliitto on luonut näihin klsoihin valintakriteerit, jotka ovat nähtävissä alla olevasta liitteestä aikataulujen lisäksi.

Poikien puolesta maajoukkuetoiminnasta vastaa Jussi Tommola ja tyttöjen Toni Vahela.

Päävalmentaja Toni Vahela:

– Tuttuun tapaan edessä on tälläkin kertaa vilkas arvokisakesä. Kolmen ikäluokan EM-kilpailut ja U19 MM-kilpailut pelataan kesäkuun alun ja syyskuun puolivälin välisenä aikana. Olemme halunneet maajoukkuetoiminnasta vastuussa olevien tahojen kanssa rakentaa järjestelmää ja luoda kaikkiin ikäluokkiin mahdollisimman selkeät leiritykset sekä valintakriteerit, jotta kaikilla halukkailla on mahdollisuus tavoitella himoittuja arvokisojen edustuspaikkoja tasapuolisesti.

 – Tavoitteena on vuosi vuodelta kasvattaa pelaajapoolia, josta arvokisavalinnat tehdään. Tulevalle kesälle erityisen hyvä tilanne aikataulullisesti on U18-ikäluokalla, jonka kisat pelataan vasta syyskuun alussa. Lajin etu on se, että beach volley:n harjoitteluun ympärivuotisesti keskittyvät saavat kesällä mahdollisimman laajan ja kovan haasteen myös niiltä nuorilta, jotka talvella ovat keskittyneet enimmäkseen lentopalloon.

Nuorten biitsitoiminnan sivut

Back to top