Skip to Content

Niukkaakin niukempi tappio päätti Lahti-Liukkonen / Ahtiainen MM-kilpailut 17:nteen tilaan

Saksalaispari Cinja Tillmann / Svenja Müller nousi ottelupallon takaa keskiviikkona voittoon Rooman beach volleyn MM-kilpailujen 1. pudotuspelikierroksella suomalaiskaksikosta Taru Lahti-Liukkonen / Niina Ahtiainen. Näin suomalaisten sijoitukseksi tuli 17:s.

Suomalaiset hallitsivat 1. erää aina 18-17 -johtoasemaan, josta sakalaiskaksikko kaivoi kaikki loput neljä pistettä itselleen vieden erän yli 30 asteen helteessä. 2. erässä puolestaan suomalaiset käänsivät erän lopussa itselleen jatkopalloilla 22-20.

Ratkaiseva kolmas erä kulki suomalaisittain oikein mukavasti ja johto oli parhaimmillaan kolme pistettä (13-10). Tämän jälkeen 192-senttinen Svenja Müller nappasi peräti kolme torjuntaa ja saksalaiset katkaisivat erän sekä pelin kolmannella ottelupallollaan 18-16. Suomalaiskaksikolla oli yksi ottelupallo 14-13 -tilanteessa.

Saksalaipari vei hyökkäyspisteet 46-36 ja torjunnat 4-2. Ässäsyötöt olivat suomalaisten eduksi 2-1, kuten myös vastustajalle tehdyt pisteet omilla virheillä 8-16.

Tillmann / Müller voittivat juuri ennen MM-kilpailuja pelatun viimeisen maailmankiertueen Elite16 -osakilpailun Ostravassa.

Taru Lahti-Liukkonen:

– Isosti harmittaa, kun ei pystytty pitämään otetta loppuun saakka, kun pelasimme itsemme hyviin asetelmiin. Paljon hyvää varmasti oli pelissä ja eväitä on näissä karkeloissa. Vielä kun uskalletaan ottaa ja voittaa, niin joku päivä…joku päivä se palkinto sieltä tulee myös isoja joukkueita vastaan tärkeässä paikassa.

Valmentaja Toni Vahela:

-Kova vääntö. Vaikka ensimmäisen erän lopussa vähän annettiin siimaa niin kovalla otteella toinen erä koriin. Kolmannen erän pelaaminen oli Tarun ja Niinan osalta hienoa seurata. On varmaan montakin asiaa millä erä olisi voitu voittaa. Jokaisen tällaisen pelin jälkeen olemme kuitenkin lähempänä sitä aitoa tunnetta, että olemme maailman huipulla.

Lahti-Liukkonen / Ahtiainen jatkavat seuraavaksi maailmankiertueen Elite32 -turnauksessa eli korkeimman tason kisassa Gstaadissa 6.7., jossa he saavat avauskierroksella vastaansa tällä hetkellä hallitsevat maailmanmestarit, kanadalaiset Sarah Pavan / Melissa Humana-Paredes.

2013 Emilia Nyström / Erika Nyström 9.
2017 Taru Lahti-Liukkonen / Riikka Lehtonen 9.
2019 Taru Lahti-Liukkonen / Anniina Parkkinen 33.
2022 Taru Lahti-Liukkonen / Niina Ahtiainen

Kaikki MM-kilpailujen ottelut on nähtävissä Viaplayltä. Suomeksi selostettuna luvassa kaikki suomalaisparin ottelut sekä päätösviikonlopun kaikki neljä välierää sekä mitalipelit. Ottelut selostaa Toni Flink ja asiantuntijana toimii Riikka Lehtonen, kaikkien aikojen parhaan suomalaisen MM-kisasijoituksen (9. 2017) saavuttanut lentopallo/beachvolleylegenda.