Skip to Content

Niukka tappio ja onnettaren hylkääminen Meksikossa suomalaiskohtalona

Taru Lahti-Liukkosen ja Niina Ahtiaisen keskiviikkoillasta muodostui Meksikon Tepicissä lopulta synkkä, vaikka vain pienet asiat erottivat todellisesta auringosta. Beach volleyn maailmankiertueen korkeimman tason Elite 16 -turnauksen karsintafinaalista tuli niukka tappio saksalaisparille ja sen jälkeen kaksi arpatappiota lucky loser -arvonnassa. Näin pääsarjapaikkaa ei auennut kullanarvoisten olympiarankingpisteiden metsästykseen.

Karsinnan avauksessa suomalaiset joutuivat koville ranskalaisparin Clemence Vieira / Aline Chamereau kanssa, mutta selvisivät voittajina yhden ottelupallonkin takaa 21-19, 12-21, 16-14.

Karsintafinaalissa vastaan tulivat saksalaiset myös olympiapaikkaa tiukasti jahtaavat Sandra Ittlinger / Karla Borger Avauserässä suomalaispari oli koko ajan perässä, mutta nousi vielä pisteen päähän loppukahinoissa. Toisessa käsissä oli yksi eräpallokin (23-22), mutta saksalaiset kuittasivat kolmannella ottelupallollaan paikan pääsarjaan erin 19-21, 23-25.

Kahden pääsarjaparin (Ana Patrícia/Duda, Xue / Xia) jäätyä pois viime vaiheessa turnauksesta avautui kahdelle häviäjälle myös paikka lucky loser -arvonnan kautta. Ensimmäisessä arvonnassa suosi onnetar kanadalaisia suomelaisten sijaan ja toisessa kiinalaisia. Näin suomalaisten tehtäväksi jäi pakkaaminen kohti seuraavaa turnausta.

Suomalaisparin kovimmista kiistakumppaneista olympiapaikan suhteen itävaltalaiset Klingerit ja Espanjan Liliana / Paula selviytyivät lohkovaiheeseen pelaamalla sekä kanadalaiset Pavan / McBain arvalla. Sen sijaan liettualaispari Raupelyte / Paulikiene, Ranskan Placette/Richard ja Tsekin Hermannova/Stochlova karsiutuivat pääsarjasta.

Lahti-Liukkonen / Ahtiainen kääntävät katseensa nopeasti eteenpäin ja toiselle puolelle maapalloa. Ensi viikolla vuorossa on jo Xiamenin Challenge-tason turnaus Kiinassa, jossa suomalaispari on pääsarjassa

Teksti: Toni Flink

Back to top